banner564

Alem yarıda kaldı

Yüzlerine maske, ellerine eldiven takıp meyhane ve barlardaki pahalı içkileri çalan Hüseyin Alan ile Mehmet Göker, otel odasında yakalandı

Alem yarıda kaldı
banner598
Çiğdem AYDIN
Kuzey Kıbrıs’ta son günlerde alkollü mekanlarda meydana gelen ve çok sayıda içkinin çalındığı soygun olayları ile ilgili önceki gün Girne’de polis tarafından 2 kişi tutuklandı. Lefkoşa-Demirhan’da iki ayrı meyhaneden 200 şişeye yakın içki çaldığı iddia edilen Hüseyin Alan ile Mehmet Göker isimli zanlıların Girne’de de bazı işyerlerinden içki çaldığı ileri sürüldü.
Yüzlerine maske, ellerine eldiven takarak mekan mekan gezip soygun yaptıkları ifade edilen zanlılar Hüseyin Alan ile Mehmet Göker önceki gün Girne’de bir otelde tespit edilerek yakalandı. Otel odasında karşılarında polisleri görünce büyük şok yaşayan ve neye uğradığını şaşıran zanlıların, çaldıkları içkilerin bir kısmı da tasarruflarında bulundu.
Haklarında soruşturma başlatılan zanlılar dün tutuklama talebi ile Girne’de mahkemeye çıkarıldı.

Retro’nun barını boşalttılar
Olayla ilgili soruşturmayı yapan polis, birçok hırsızlık olayı ile ilgili aranan zanlıların önceki gün Girne’de faaliyet gösteren bir otelde tespit edilerek yakalandıklarını söyledi. Polis, zanlıların 26 Mayıs tarihinde Girne’de faaliyet gösteren Retro isimli eğlence mekânının kapısını zorla açarak 7 bin TL değerinde çeşitli markalarda içki çaldıklarını söyledi. Polis, eğlence mekânının kamera kayıtlarından zanlıların tespit edildiğini ifade ederek, otel odasında yakalanan zanlıların tasarrufunda 10 şişe çalıntı içki ve 11 adet uyuşturucu hap bulduklarını kaydetti. 

İçkileri jeneratör odasına saklamışlar
Polis, tutuklanan zanlıların Girne’de çalıştıkları bir restoranda da arama yapıldığını, jeneratör odası içerisinde zanlıların sakladığı 33 şişe içki bulduklarını açıkladı.
Polis, gözaltına alınan zanlıların gönüllü ifade vererek suçlarını kabul ettiklerini, ayrıca Lefkoşa-Demirhan’da faaliyet gösteren Mağdurlar ve Kafama Göre Meyhanelerinden içki çaldıklarını kabul ettiklerini söyledi. Zanlılar hakkındaki soruşturmanın devam ettiğini, Girne ve Lefkoşa’da araştırmalar yaptıklarını belirten polis, 2 gün süre ile tutuklu kalmalarını talep etti.
Mahkeme zanlılar hakkında ilk etapta 2 gün süre ile tutukluluk kararı verdi. Mahkemenin ardından zanlıların tasarrufunda ve işyerinde ele geçirilen çalıntı içkiler, olayda kullandıkları gereçler ile uyuşturucu haplar Girne Polis Müdürlüğü’nde basına sergilendi.

Güncelleme Tarihi: 08 Haziran 2017, 10:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473