banner564

Düğmeye basıldı

Bakan Dürüst, Girne-Alsancak-Lapta yolunun çift şerit tamamlanması için bugün Belediye Başkanı Namsoy’la birlikte Ankara’ya gidiyor

Düğmeye basıldı
banner598
Aytuğ TÜRKKAN
Kuzey Kıbrıs turizminin kalbi konumundaki Girne’nin önemli ulaşım güzergahlarından Alsancak Lapta yolunun çift şerit olabilmesi için Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst Alsancak Lapta Yol İnisiyatifi Başkanı aynı zamanda Lapta Belediyesi Başkanı Fuat Namsoy ile birlikte bugün Ankara’ya gidiyor.
Bakan Dürüst dün inisiyatif üyelerini kabulünde bu önemli haberin müjdesini de verdi. Türkiye Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile Ankara’daki görüşmesinin tek gündem maddesinin Alsancak Lapta anayolunun çift şerit yapılması olduğunu söyleyen Bakan Dürüst, “Yolun yapılmasıyla birlikte birçok sorun da çözülecek, Ankara temasımız ile de düğmeye basılmış olacak” dedi.
Yolun yapımı için çok büyük sıkıntıların olmadığına dikkat çeken Bakan Dürüst, “Her şeyin aynı anda olabilmesi mümkün değil. İstimlak problemi sadece bizim işimiz olsa hemen yapalım ama öyle değil, elektrik kurumu su işleri dairesi, telekomünikasyon dairesi de işin içindedir” dedi. 
Dürüst, halkın bu konudaki talebine olumsuz bir bakış açısı olmadığını, projenin tamamlanması için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini kaydetti.

Namsoy: Vatandaşlar çile çekiyor 
İnisiyatif Başkanı Fuat Namsoy da yolun yapılmaması nedeniyle  vatandaşların trafikte büyük sorunlar yaşadığını, çile çekildiğini anlattı. Namsoy, yolun 6 yıl önce ihaleye çıktığını ancak sıkıntılar yaşandığını bildiklerini ifade ederek sorunun çözülmesi için Bakan Dürüst ile iletişim kurma yolunu seçtiklerini kaydetti. Namsoy, yoldaki sıkıntı nedeniyle bölgeye turizm yatırımlarının yapılmadığını acentelerin sıkıntılar yaşadığını ifade ederek, bölgenin gelişmesi açısından çift şerit yola ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Güncelleme Tarihi: 08 Haziran 2017, 10:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474