banner564

Alo 123 devrede

Çevre Koruma Dairesi, egzozundan zehirli gaz atan araçların ihbar edilmesini istedi

Alo 123 devrede
banner598
Çevre Koruma Dairesi, ‘ALO 123’ şikayet hattına Eylül ve Ekim aylarında toplam 30 araca egzoz gazı kirliliğiyle ilgili şikayeti ihbarı yapıldığını ve söz konusu araçların kime ait oldukları belirlendikten sonra işlem başlatılacağını duyurdu.
Ülke genelinde geçen ay gerçekleştirilen egzoz emisyon denetimlerinde kontrol edilen 360 aracın 96’sının testi geçemediği açıklandı.
Çevre Koruma Dairesi’nden yapılan açıklamaya göre, Bayındırlık, Çevre ve Kültür Bakanlığı’na bağlı Çevre Koruma Dairesi, Polis Genel Müdürlüğü ile birlikte 5 - 28 Ekim tarihleri arasında trafikte eksoz emisyon denetimi yaptı.
Testi geçmeyen araç sürücülerine araçlarına gerekli tamirini yapabilmeleri için Çevre Yasası gereği 30 gün süre tanındığı ve süre sonunda söz konusu araçların Çevre Koruma Dairesi personeli tarafından kontrol edileceği belirtildi.
Açıklamada, süre sonunda araçlarını kontrol için Çevre Koruma Dairesi’ne getirmeyen araç sahiplerine ise Çevre Yasası gereği asgari ücretin yarısı kadar idari para cezası uygulanacağı kaydedildi.

Güncelleme Tarihi: 31 Ekim 2015, 10:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473