banner564

Son maçlar

Son maçlar
banner598
Abdullah ZAİFOĞLU
 K-Pet Süper Ligi hafta sonu oynanacak olan maçlarla tamamlanıyor. Şampiyon takım haftalar önce belirlenirken bir alt kümeye düşen takımlar da belli oldu. 
 Lig adına artık tek şey lig ikincisi kim olacak? Bununla birlikte Koop-Bank Kıbrıs Kupası’nın sahibi kimin olacağıdır. 12 Mayıs 2017’de oynanacak maçta kupa sahibini bulacak.
 Her şeyin belli olduğu ligimizde son hafta oynanacak maçlarda lig ikincisi kimin olacağı dışında hiçbir şey ifade etmiyor. Tamamen hedefsiz maçların ne kadar ilgi göreceği de merek ediliyor. Zaten normal lig maçlarında olmayan seyircinin böyle maçlara gitmesi çok zor olacak.
 Gerek zirve mücadelesinde, gerekse kümede kalabilme mücadelelerinde daha farklı sistemler geliştirilip takımlarımızın ligin bitimine çok uzun süreler olmasına rağmen hedefsiz kalmalarının da önlenmesi gerekir. 
 Bugün oynanacak maçların tümü de saat 16.00’da başlayacak.

GAÜ Çetinkaya-Binatlı (Sadece sıralamadaki yerleri değişebilir)
 GAÜ Çetinkaya için lig haftalar önce bitmişti. Bu maçtan alabileceği sonuca göre sadece ligdeki sıralamasından başka bir önem taşımıyor. Birçok takım gibi onlar da yeni sezon için çalışmalara başlamış durumda.
 Binatlı biten sezonda şampiyonluğu son haftalara kadar kovalayan bir takım. Ancak bu sezon kümede kalabilmeyi ancak hafta sonu oynanan maçta garantileyebildi. İyi bir kadrosu olmasına rağmen niye bu duruma geldiklerini iyice araştırmaları gerekir.

Baf Ülkü Yurdu-Yenicami (Lider, kaybını telafi yolunda)
 Baf Ülkü Yurdu bütün sezonu boyunca birçok takım gibi sıkıntılarla geçirdi. Lider karşısında zor bir maça çıkacaklar. Liderin tekrar kaybetmek istememesi nedeniyle işleri zor. Genç bir takım olmalarının dezavantajını birçok maçta yaşadılar. Önümüzdeki sezon yine aynı zorlukları yaşamak istemiyorsa kadroyu güçlendirmelidirler.
 Yenicami şampiyonluğunu ilan ettikten sonra beklemediği puan kayıpları yaşadı. Bazı oyuncularının da takımdan ayrılması ile yeni oyuncuların peşinde. Baf Ülkü Yurdu karşısında maçın favorisi durumunda. İkinci kez üst üste kaybetmek istemiyorlar. 

Mormenekşe-Dumlupınar (Yolcuların dostluk maçı) 
 Her iki takımımız da bu sezon beklenen başarıyı gösteremediler ve bir alt lige düşmekten kurtulamadılar. Gerek Mormenekşe gerekse sezona farklı hedeflerle girmelerine rağmen düşündüklerinin tam tersi durumlarla karşılaştılar. Arka arkaya aldıkları başarısız sonuçlarla ve mutlak kazanmaları gereken maçları kazanamayarak kendi kaderlerini kendileri çizdiler. Doğru teşhislerle 
tekrar Süper Lig’e dönebilirler.

Cihangir-G.Birliği (Hedef bir üst sıra)
 Haftanın en önemli maçlarından biri olacak. Cihangir kazanıp hiç değilse ligi ikinci sırada tamamlamak istiyor. Bunu gerçekleştirmek için mutlaka kazanması gerekir. Kaybeder K.Kaymaklı kazanırsa daha alt sıraya da düşebilir.
 G.Birliği ligi ikinci sırada tamamlamak için kendisinin kazanıp D.Türk Birliği’nin kaybetmesi gerekir. Rakibine kaybederse ligi bir alt sırada tamamlayacak. Ligin başarılı iki takımın mücadelesi izlenmeye değer ender maçlardan biri olabilir.

Lefke-M.Türk Gücü (Gençlere yer verebilirler) 
 Lefke beklentilerin altında bir sezon geçirdi. Zaman zaman iyi sonuçlar alsa de bunun devamını getiremedi. Özellikle ligin ikinci yarısında gösterdiği performans çok kötüydü. Sonrasında toparlanmayı bilid. Bu maçta kazanmak istediği gençlere yer verebilir.
 Son şampiyon M.Türk Gücü kendilerinin de inanamayacağı kadar kötü bir sezon geçirdi. Böyle olunca da birçok teknik adam değişikliğine gitmek zorunda kaldı. Önümüzdeki sezon tekrar aynı sorunları yaşamamak için çalışmalara şimdiden başladılar. Lefke maçında alınacak sonucun bir etkisi olmaması nedeniyle maça çok farklı bir kadro ile çıkabilirler.

G.Gücü-T.Ocağı (Kupa tek düşünce)
 G.Gücü mütevazı kadrosu ile birçok kişinin düşer dediği sezonu başarılı bir şekilde tamamladı. Rakibi karşısında alabileceği galibiyet onları daha üst sıralara çıkarabilir. Yeni sezon için daha güçlü bir kadro kurmaları gerekir.
 T.Ocağı için bu maç kupa öncesi bir antrenman maçı olacak. Koydukları hedefe ulaşma yolunda bu maçta herhangi bir kayıp vermemek için çok farklı bir kadro ile maça çıkabilirler. Ertaç’ın gol krallığı yolunda ona katkı koymak için oynayacaklarını da söyleyebiliriz.

Doğan Türk Birliği-K.Kaymaklı (İkincilik için avantajlı) 
 Doğan Türk Birliği son arka arkaya aldığı galibiyetlerle haftalardır ikincilik koltuğunda oturuyor. Bulunduğu yeri korumak adına da iyi bir avantajı var. Kazandığı takdirde bunu garantileyecek. Eğer berabere kalır G.Birliği kazanırsa ikinciliği kaybeder. Evindeki maçı kazanma şansı fazla.
 K.Kaymaklı çok istediği kupada beklemediği bir mağlubiyet alarak kupanın dışında kaldı. Ligin ikinci yarısındaki başarısını sürdürürken iyi bir kadro da oluşturdular. Bu maçı kazanıp hiç değilse ligi daha yukarılarda bitirmek isteyecek. Zor bir maça çıkacaklar.

Yalova-Değirmenlik (Her şey kupa için)  
 Yeni oldukları ligde özellikle ikinci yarıdaki başarılı performansı ile ligi iyi bir yerde tamamladılar. Gerçek hedefleri olan kupada final oynamayı da başararak büyük bir başarı sağladılar. Oynayacakları kupa finali öncesinde zaten sınırlı olan kadrosunda kayıp yaşamak istemiyor. Gençlerle maça çıkabilirler.
 Değirmenlik kümede kalma yolunda eline geçen fırsatları kendi eliyle iterek kaybetti. Özellikle kendi sahasında verdiği puanlarla bu duruma kadar geldi. Tüm sezon boyunca kümede kalma mücadelesi verdiler ve bunu başaramayarak bir alt lige düştüler. Yalova karşısında kazanıp kaybetmeleri hiçbir şey ifade etmeyecek.

Güncelleme Tarihi: 06 Mayıs 2017, 10:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473