banner564

Son viraja yaklaşılıyor 

K-Pet Süper Ligi’nin 27. Haftası oynanacak maçlarla tamamlanacak

Son viraja yaklaşılıyor 
banner598

   K.Pet Süper Lig’de artık son 360 dakika. Bu hafta ile birlikte kalan 4 maç sonunda hangi takımın şampiyon olacağı, kimlerin küme düşeceği ve kimlerin play-out oynayacağı belli olacak. Lig tamamlanmadan da belli olabilir. 

  Şampiyonluk yolunda Yenicami, Binatlı galibiyeti ile büyük bir avantaj yakaladı. En yakın rakibi ile aradaki puan farkını 5’e çıkaran Yenicami’nin  kalan maçlarına baktığımızda çok büyük sürprizler yaşamazsa şampiyonluğu kaptırmaz diye düşünüyoruz. Fakat ligde son 2 sırada yer alan takımlara 4 puan kaptırdığı da unutulmamalı.
  Kümede kalabilme mücadelesinde Yalova, Y.Boğaziçi ve Ozanköy takımlarının işleri gerçekten çok zor. Bu 3 takımımız topladıkları puanlarla ligde  kalma şanslarını çok zora soktular. Görünen o ki sadece 1 tanesi play-out oynayacak. Play-out oynamak istemeyen takım sayısı da ligin bitimine 4 hafta kalmasına rağmen çok fazla.
  Ligin sonu yaklaştıkça ve takımların bir birleri ile oynayacağı maçlar, alabilecekleri sonuçlar, hatta atıp yiyebilecekleri goller bile çok şeyleri değiştirecek. Hiç bir şüpheye yer vermemek için bu hafta ile birlikte tüm maçlar ayni gün ve ayni saatte oynanacak.

Doğan Türk Birliği-G.Birliği:(Kaybeden geride kalacak)
  Doğan Türk Birliği liderle olan puan farkını azaltmak için mutlaka kazanmalı. Ancak sadece kazanmak ona yetmez, Yenicami’nin de puan kaybetmesi gerekir. Olası şansını devam ettirmek için kazanmak isteyecek. Puan kaybı yaşarsa lig artık onlar için biter.
  G.Birliği ikinci yarıda oynadığı 11 maçtan sadece 4 puan alabildi. Çok kötü bir performans sergiliyorlar. Son hafta aldıkları farklı mağlubiyetle moralleri bir o kadar daha bozuldu. Güçlü rakibi karşısında puan almaları çok ama çok zor.  

Y.Boğaziçi-T.Ocağı:(Ev sahibinin kader maçlarından biri) 
  Y.Boğaziçi play-out adına kazanması gereken en önemli maçlardan birine çıkacak. Kazanıp Yalova’nın kaybetmesini bekleyecek. Yalova’nın liderle oynayacak olması onlar adına avantaj gibi görünse de kazanmaları gerekir. 
  T.Ocağı rakibine göre çok daha rahat durumda olsa bile hala play-out tehlikesini yaşıyor. Kazansa bile bu tehlikeyi atlatmış olmayacak. Ancak bu zor deplasmandan alacağı galibiyet onlara kalan haftalar için avantaj sağlayacak.

K.Kaymaklı-Baf Ülkü Yurdu:(Sonucu birçok takımı ilgilendiren bir maç)
  K.Kaymaklı kupadan elendikten sonra daha çok gençleri ile çıktığı maçı rakibinin de durumundan yararlanarak çok farklı kazandı. Yeni sezon adına gençleri kazanması için bu maçlar çok önemli. Lig adına herhangi bir endişesi olmaması onların maçlarda daha rahat oynamasına neden olacak. 
  Baf Ülkü Yurdu haftalar sonra kazandı. Bu hafta itibarı ile play-out potasında olmasa da kaybetmesi halinde potanın içine girebilir. Rakibinin rahat olmasının onlara avantaj mı dezavantaj mı getireceğini kendilerinin de ortaya koyacağı performansla bağlı.

Binatlı-Cihangir:(Her sonuca açık)
 Zirve için son şansını hafta sonunda kaybeden Binatlı, en azından ligi bitirebileceği en iyi yerde bitirmek istiyor. Kendi evindeki maçı kazanacak gücü de vardır. Gelecek sezon için neler düşündüklerini belirlemek adına da kalan maçlar onlar için iyi bir fırsat.
  Cihangir bir ilki başararak kupada ilk kez final oynama hakkını kazandı. Ligde de haftalar sonra kendi sahasındaki maçı kazanarak play-out oynamamak için büyük bir avantaj yakaladı. Kupa finaline çok olmasına rağmen farklı bir düşünce ile maça çıkar mı bilinmez. Ama birkaç puana daha ihtiyaçları vardır. 

Ozanköy-Mağusa Türk Gücü:(Galibiyetten fazlası bir maç)
 Ozanköy’ün en zor maçlarından biri diyebiliriz. Hafta arası takımda yaşanan kadro dışılarla  artık bu sezonu tamamladıklarını da gösterir gibiler. Bu kararları takıma çok olumlu da yansıyabilir. Rakibinin eksik olmasını değerlendirebilirse play-out şansını ilerleyen haftalara taşıyabilir. 
  Mağusa Türk Gücü kupada finale kalmasına rağmen ligde hiç de iyi gitmiyor. Son maçta kendi evinde mağlup olurken birçok oyuncusunu da kaybetti. Lige çok daha sıkı tutunmalıdır, yoksa hiç düşünmedikleri olayla karı karşıya kalabilirler. Rakiplerinin bulunduğu yer onları aldatmamalı. Yoksa canları çok yanabilir.   

Yalova-Yenicami:(İkisinin de hedefi çok farklı)
Yalova için çok ama çok zor bir maç. Rakiplerinin kaybedebileceği haftada liderle oynamaları onlar adına şanssızlık. Kaybederlerse Y.Boğaziçi’nin kazanması halinde düşme potasında yer alacaklar. Kalan maçlarına baktığımızda sezon adına işleri beklediklerinden de zor geçecek.
  Yenicami hafta sonunda şampiyonluk yolunda en kritik maçı kazanarak puan farkını artırdığı gibi rakiplerinin de ümitlerini kırmış oldu. Fakat oynanmamış hiç bir maçın kazanılmadığını son 2 sırada yer alan takımlara kaptırdığı puanlarla en iyi bilen bir takım. Kazanırsa çok fazla yol kat etmiş olacak.

Merit Alsancak Yeşilova-Lefke:(İzlenmesi gereken bir maç)
  Ev sahibi sezonun tamamlanmasını bekliyor. Sezon adına başarılı bir sezon geçirdiler. Kendi evinde kolay kaybetmiyorlar, bunu bu maçta da devam ettirmek isteyecekler. Rakiplerinin de son haftaların en başarılı takımı olması nedeniyle izleyenlere iyi bir maç izlettireceklerine inanıyoruz.
  Lefke yakaladığı çıkışla birçok takıma göre play-out korkusundan biraz daha uzakta. Yeşilova karşısında alabileceği puan veya puanlarla tam olarak uzaklaşmasa da rahat bir nefes alacak. Kaybetse bile diğer rakiplerinin maçları onların avantajı.

GAÜ Çetinkaya-G.Gücü:(Başkentlilerin puan savaşı)     
  GAÜ Çetinkaya liderin kaybettiği puanlarla umutlanmıştı. Ancak son hafta liderin galibiyeti kendilerinin de yaşadığı puan kaybı umutlarını azalttı. Daha oynanmamış 4 maç olmasına rağmen Yenicami’nin avantajı çok çok fazla. Ancak oynanmamış maç kazanılmış maç değildir diyerek mutlaka kazanmak isteyecek.
  G.Gücü hafta sonunda Yalova karşısında çok değerli bir galibiyet aldı. Arka arkaya oynayacağı çok zor maçları vardır. Alabilecekleri her puan play-out için çok şey ifade etse de rakiplerinin de puanlar kaybetmesi gerekir. Rakibinin az da olsa şansını koruması için kazanmak isteyecek olması işlerini zorlaştıracak. Oynanmayan maç kazanılmış maç değildir.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473