banner564

Son yolcu aranıyor

Son yolcu aranıyor
banner598
Abdullah ZAİFOĞLU
K-Pet Süper Lig’de artık son 270 dakikaya giriyoruz. Geride kalan haftalarda şampiyonluk haftalar önce, ligden düşen 2 takım da geride kalan haftalarda belli oldu.
 Artık tüm gözler bu hafta sonunda oynanacak maçlara çevrildi. Hafta sonu oynanacak maçlarda alınacak sonuçlara göre düşecek son takım da belli olabilir.
 Oynanacak olan K.Kaymaklı-Binatlı, Cihangir-Değirmenlik ve Baf Ülkü Yurdu-Türk Ocağı maçları haftanın en önemli maçları olacak. Bu maçlarda ortaya çıkacak sonuçlara göre ya lig tamamen bitecek ya da önümüzdeki haftalara kalacak.
 T.Ocağı ve K.Kaymaklı’nın lig maçından sonra oynayacağı ve finale kalmak için mücadele edeceği çok önemli kupa maçlarının rövanşları var. Kupa maçını düşünerek mi oynayacaklarını birlikte göreceğiz. Çünkü alacakları her türlü skor o maçtaki rakipleri kadar kümede kalma mücadelesi veren diğer takımları da ilgilendiriyor. Ayrıca Cihangir Değirmenlik maçı da Değirmenlik takımının rakiplerini de ilgilendirecek.
 Süper Lig’de tüm maçlar Cumartesi oynanacak ve saat 16.00’da başlayacak.

Doğan Türk Birliği-Mağusa Türk Gücü (Hedefleri farklı)
 Lig ikinciliği için büyük mücadele veren Doğan Türk Birliği, kümede kalma mücadelesinde matematiksel olmasa bile sıkıntısı olan rakibi karşısında koşan ekibi ile maçın favorisi. Son 4 maçı kazanarak iyi bir çıkış yakaladılar. Bulundukları yeri kaybetmemek için kazanmaları gerekir.
 Mağusa Türk Gücü hiç değilse yenilmemek için mücadele edecek. Ali Oraloğlu’nun takımın başına geçmesi ile kümede kalma yolunda kritik 2 rakibinden 2 galibiyet almasını bildi. Kaybeder ve Değirmenlik takımı kazanırsa sıkıntısı devam edecek. Kazanmaları halinde ligde kalmaları kesinleşmiş olur. 

K.Kaymaklı-Binatlı (Kupa mı lig mi?)
 K.Kaymaklı ligin ikinci yarısındaki çıkışı ile hem ligde hem de kupada emin adımlarla gidiyor. Ligde ikincilik hedefini gerçekleştirmek, kupada yakaladığı avantajı koruyup final oynamak istiyor. Kupayı düşünüp Binatlı maçında değişikliğe de gidebilirler. Alacakları sonuç diğer takımları da ilgilendiriyor.
 Binatlı son haftalardaki kötü performansı ile neredeyse kendi kendini ateşe ettı. Kendi evindeki M.Türk Gücü maçını kazanmış olsalar daha rahat bir konumda olacaklardı. Ancak yenilerek bu şansı rakiplerine verdiler. Kazanamaz ve rakipleri özellikle Değirmenlik kazanırsa işleri beklediklerinden çok ama çok zora girecek.

Cihangir-Değirmenlik (Değirmenlik için ya tamam ya devam maçı)
 Cihangir ligde tamamen hedefsiz kalan bir takım. Bunun verdiği isteksizlik onların T.Ocağı maçında farlı bir mağlubiyet almasına neden oldu. Rakiplerinin ya tamam ya devam diyebileceği maçta nasıl bir performans sergileyecekleri de merak konusu.
 Değirmenlik koşusu ile yapacağı maçı kazanıp rakiplerinin de kaybetmesini bekleyecek. Kazanıp rakipleri kaybederse sonraki haftalar için büyük avanta yakalayabilir. Kaybederse kendi şansını da zora sokmuş olacak. Rakibinin moralsizliğini değerlendirebilirler.

Yalova-G.Gücü (Yalova’nın aklı sadece kupada)
 Kupada yoluna devam etmek için hafta arası K.Kaymaklı ile zor bir maça çıkacak. Bu nedenle lig maçında değişik bir kadro ile de çıkabilirler. Alacakları sonuç ne olursa olsun sadece sıralamadaki yerini değiştirebilir. Kupa için kendilerini yormamaları gerekir.
 G.Gücü mütevazı kadrosu ile bu sezon sıkıntılar yaşasalar da özellikle rakipleri olabilecek takımlar karşısında aldıkları galibiyetlerle bir anda tehlikeli bölgeden uzaklaştılar. Onlar için de bu maç sadece bir lig maçından öteye gitmeyecek. 

Mormenekşe-Yenicami (Lider mağlup olmak istemiyor)
 Şampiyon Yenicami sezonun ilk maçında aldığı mağlubiyete bir tane daha eklemek istemiyor. Son 2 haftayı beraberlikle tamamlamalarına rağmen ligden haftalar önce düşen rakibi karşısında maçın mutlak favorisidir.
 Mormenekşe artık önümüzdeki sezon için planlarını yapmakta. Yenicami maçı skordan fazla oyuncularının ortaya koyacağı mücadele daha önemli. Kazanırlarsa lideri mağlup etmenin mutluluğunu yaşayacaklar.  

Baf Ülkü Yurdu-T.Ocağı (Ev sahibi kazanmak zorunda)
 Baf Ülkü Yurdu evindeki maçı mutlak kazanıp rakiplerinin kaybetmesini bekleyecek. Çünkü kaybeder ve Değirmenlik kazanırsa işleri çok zora girecek, çünkü bir hafta sonra Değirmenlik takımı ile deplasmanda oynayacaklar. Kazanırlarsa bu deplasmana daha rahat gidecekler.
 T.Ocağı tıpkı kupadaki diğer rakipleri gibi ligi değil kupayı düşünüyor. Deplasmanda yakaladığı avantajını koruyup finale kalmak istiyor. Rakibinin kümede kalma yolunda zor bir dönemeçte ve alacakları her türlü skor sadece rakibini değil kümede kalma mücadelesi veren takımları da yakından ilgilendiriyor.

Lefke-Dumlupınar (Lig bitse de gitsek)
 Her iki takım için bu maç değil bundan sonraki maçlar da hiçbir şey ifade etmiyor. Lefke için sadece sıralamadaki yeri değişebilecek, Dumlupınar ise ligden düşmüş ve ligin tamamlanmasını bekliyor.
 İki takım da liglerin bir an önce bitmesini ve artık önümüzdeki sezon mücadele edecekleri ligler için hazırlıklarını yapacaklar. Hedefsiz kalan takımların böyle maçlara hazırlanması çok zor. Belki de maçı izlemeye gidecek olanlar sıkıntı verici bir maç izleyecekler. 

GAÜ Çetinkaya-G.Birliği (İskele ikincilik peşinde)
 GAÜ Çetinkaya artık önümüzdeki sezonun planlarını yapan bir takım. Kendi evinde kazanıp ligi daha üst sıralarda tamamlamak istiyor. Onlar da birçok takım gibi ligin bitmesini beklemekte. Aklı kupada olan rakibi karşısında istediğini alabilir.
 G.Birliği’nin ligde kovaladığı ikincilikten fazla gerçek hedefleri kupada final oynamak. Bu nedenle rakipleri karşısında kupa maçın da düşünerek farklı oyuncularla yer alabilirler. Çünkü hafta arasında kupa için çok zor bir maça çıkacaklar.

Güncelleme Tarihi: 22 Nisan 2017, 11:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474