banner564

Katar’dan mesaj verdi

Ertuğruloğlu, "Rum tarafı, Kıbrıs Türk halkının haklarına saygı duymadığı sürece çözüm mümkün görünmüyor" dedi

Katar’dan mesaj verdi
banner598
Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Körfez ülkelerine gerçekleştirdiği ziyaretler çerçevesinde bulunduğu Katar'ın başkenti Doha'da basın toplantısı düzenlendi.
Katar’daki yerel basının yoğun ilgi gösterdiği toplantıda konuşan Bakan Ertuğruloğlu, Kıbrıs'ta Rum tarafının Kıbrıs Türk halkının haklarına saygı duymadığı, eşit ortağı görmediği ve azınlık kabul ettiği sürece çözüm olmasının mümkün görünmediğini vurguladı.
Ertuğruloğlu, Kıbrıs'ta sürdürülen müzakerelerin, mevcut şekliyle devam ettiği sürece hiçbir başarı şansı olmadığını belirterek, bunun geçen 50 yılda görüldüğünü ve Kıbrıs Türk halkının çalınacak bir 50 yılı daha olmadığını söyledi.
Rum tarafının, Kıbrıs Türk çocuklarının dünya çocukları ile kutlama yapmasına bile tahammül edemediğine, adaya ait olan doğalgaz konusunda Kıbrıs Türk halkının haklarını hiçe saydığına işaret eden Ertuğruloğlu, bunun kabul edilemez olduğunu kaydetti ve adada bu anlayışla nasıl çözüm bulunacağını sordu.
Basın mensuplarının Kıbrıs sorunu, müzakere süreçleri, Körfez ülkelerine gerçekleştirdiği ziyaret ve KKTC hakkındaki sorularını yanıtlayan Ertuğruloğlu, KKTC turizmi, yüksek eğitimi ve diğer sektörler ile ilgili bilgiler verdi ve basın mensuplarını KKTC'yi daha yakından tanımaları ve görmeleri için ülkeye davet etti.

Güncelleme Tarihi: 23 Nisan 2017, 11:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474