banner564

YDÜ ‘Süper Kupa’ aşkına

Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı, Rus ekibi Dynamo Kursk ile bu akşam karşı karşıya gelecek

YDÜ ‘Süper Kupa’ aşkına
banner598
Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı, Euroleague ile Eurocup’ın şampiyon takımları arasında oynanan FIBA Süper Kupa karşılaşmasında Rus ekibi Dynamo Kursk ile karşı karşıya gelecek. 
FIBA Eurocup şampiyonu Yakın Doğu Üniversitesi ile FIBA Euroleauge şampiyonu Dynamo Kursk’un mücadele edeceği Süper Kupa müsabakası, Rusya’nın Kursk şehrinde bugün saat 19.00’da Kursk Spor Concert Complex’ de gerçekleşecek. 
2016-2017 sezonunda Kadınlar Türkiye Kupası,  FIBA Eurocup ve Türkiye Ligi şampiyonluklarıyla sezonu üç kupa ile kapatan Yakın Doğu Üniversitesi, Süper Kupa finalini de kazanması durumunda hem 4. kupasını müzesine götürecek hem de hiçbir Türk takımının başaramadığı bir ilki gerçekleştirecek.
Geçen sezon yakaladıkları başarıyı devam ettirmek isteyen ve yeni kupalar hedefleyen Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol takımı yoğun bir hazırlık dönemi geçirirken, yeni transfer ettiği oyuncularda Süper Kupa finalinde ilk kez forma giyecek.Ancak WNBA’de Los Angels Sparks forması giyen yeni transfer Jantel Lavender ise takımının WNBA final mücadelesine devam ettiği içinSüper Kupamücadelesindeyer alamayacak.
İlk olarak 2009 yılında oynanan Süper Kupa’yı bugüne kadar, UMMC Ekaterinburg, Spartak Moskova Region, Perfumerias Avenida, ZVVZ USK Praha gibi takımlar kazanma başarısını gösterdi. 

Kalaycıoğlı: Hiçbir Türk takımının başaramadığı bir ilki gerçekleştirmek istiyoruz
Yeni hedeflerle sezona başladıklarını dile getiren Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Zafer Kalaycıoğlu, ilk hedeflerinin Dynamo Kursk’u yenerek Süper Kupa’yı kazanmak olduğunu söyledi.
Rus takımıyla yapacakları mücadeleyi değerlendiren Başantrenör Kalaycıoğlu, “Süper Kupa'yı kazanarak daha önce hiçbir Türk takımının başaramadığı bir ilki gerçekleştirmek istiyoruz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 05 Ekim 2017, 10:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473