banner564

“İvedi önlem alınmalı”

Tabipler Birliği, tıbbi atıkların çevre ve halk sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekecek

“İvedi önlem alınmalı”
banner598
Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği, 12 Ekim’de “Tıbbi Atık“ konulu çalıştay düzenleyecek.
Birlik Başkanı Kenan Arifoğlu ile Yönetim Kurulu üyesi Ayşe Günbay imzasıyla yayımlanan bildiride, çalıştayın ülke koşullarında uygulamaya konulabilecek, tıbbi atıkların çevre ve halk sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerini ortadan kaldıracak çözümlerin üretilebilmesi için, halk sağlığı uzmanlarının da görüşleri çerçevesinde düzenleneceği kaydedildi.
Çalıştayın sonucunda tıbbi, patolojik ve enfeksiyoz atıkları halk sağlığını tehdit eden boyuttan çıkaracak önlem ve çalışmaların hayata geçirilebilmesi için alınacak kararların kamuoyuna duyurulacağı bildirildi.
 Açıklamada, tıbbi atıklar konusunda yaşanan süreçlere değinilerek, Çevre Bakanlığı tarafından kurulan “Tıbbi Atık Kontrol ve Bertaraf Yönetmeliği Oluşturma Komitesi”nde çalışmak üzere 2007 yılının Mart ayında Sağlık Bakanlığı tarafından dönemin Yönetim Kurulu üyesi Dt. Ayşe Günbay’ın resmi olarak görevlendirildiği anımsatıldı.
Yönetmeliğin, Çevre Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, KTTB başta olmak üzere Çevre Koruma Dairesi, Belediyeler Birliği, Lefkoşa Türk Belediyesi ve Lefke Belediyesi’nin birlikte çalışması sonucu, AB müktesebatına uygun olarak ve ülkenin koşullarına uyarlanarak bir yılı aşkın bir sürede hazırlandığı kaydedildi.
Açıklamada, “Tıbbi Atık Kontrol ve Bertaraf Tüzüğüne göre tıbbi atıkların kontrol ve bertarafı tümüyle Çevre Bakanlığı’na aittir. Çevre Bakanlığı’nı ivedilikle bu konunun çözülmesi için gerekli çalışmaları hızlandırmaya, ortadaki pürüzleri çözümlemesi için daha çok ve etkin çaba harcamaya davet ediyoruz” ifadelerine de yer verildi.

Güncelleme Tarihi: 06 Ekim 2017, 10:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474