banner564

‘Salgın hastalık gibi’

Cengiz Deniz’e 110 gram bonzai suçundan 3 yıl hapislik veren yargıç Esendağlı, tehlikenin boyutlarına dikkat çekti

‘Salgın hastalık gibi’
banner598
Çiğdem AYDIN
Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme ekiplerinin 27 Mart 2017 tarihinde Gönyeli’de gerçekleştirdiği operasyonda ele geçirilen 110 gram bonzai türü uyuşturucu ile ilgili tutuklanan Cengiz Deniz aleyhindeki karar dün Lefkoşa Ağır Ceza mahkemesinde açıklandı. Başkan Melek Esendağlı, Kıdemli Yargıç Alev Ulunay ve Yargıç Murat Soytaç’tan oluşan Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin oy birliği ile vermiş olduğu kararı Başkan Esendağlı açıkladı. Kararda uyuşturucunun salgın bir hastalık gibi yayıldığı dile getirilirken sanığın 3 yıl hapse mahkum edildiği, kararda benzer birçok sabıkasının bulunmasının etkili olduğu açıklandı.
Başkan Melek Esendağlı, Kıdemli Yargıç Alev Ulunay ve Yargıç Murat Soytaç’tan oluşan Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin oy birliği ile vermiş olduğu kararı Başkan Esendağlı açıkladı. 

Polise 10 gün sonra teslim oldu
Esendağlı, Narkotik ekiplerinin mart ayında Gönyeli’de Gerçek Apt. No: 2 adresinde apartmanın giriş kapısında Deniz’e ait klima motorunun arkasına gizlenmiş 32 paket, yine başka bir naylon içerisinde 5 paket Sentetik Cannabinoid türü uyuşturucu madde ele geçirildiğini söyledi. 
Başkan Esendağlı, sanığın 10 gün sonra polise teslim olduğunu ve Mart ayından bu yana hükümsüz tutuklu olarak cezaevinde bulunduğunu söyledi. 

Mahkemelere büyük görev düşüyor
Esendağlı, ciddi suçlar arasında yer alan uyuşturucu suçlarının salgın bir hastalık gibi yayılmaya devam ettiğine dikkat çekti. Mahkemelere bu tür suçlar karşısında büyük görevler düştüğünü belirten Esendağlı,  verilecek olan cezaların sanığa ve bu suçu işlemek isteyenlere ibret verici olması gerektiğini vurguladı. Esendağlı, sanığın tasarrufunda bulunan uyuşturucu maddenin miktarının kararda ağırlaştırıcı faktör olduğunu belirtti. 

Denetimli serbestlik olmayınca kriz geçirdi
Başkan Melek Esendağlı, sanığın yargılanma sırasında mahkemeden denetimli serbestlik yasasından yararlanma talebinde bulunduğunu ancak tasarrufunda bulunan uyuşturucu miktarının Avrupa ülkelerinde bile öngörülen kişisel tasarruf miktarlarından katça fazla olduğunu ifade etti. Esendağlı bu olgular ışığında sanığın denetimli serbestlik talebini uygun bulmadıklarını belirtti. 
Başkan Esendağlı’nın denetimli serbestlik hakkından yaralanamayacağını belirtmesi üzerine sanık öfke krizi geçirmesi üzerine mahkemeye ara verildi. 

Yargılanırken de suç işlemeyi sürdürdü
Verilen aradan sonra başkan Esendağlı kararı açıklamaya kaldığı yerden devam etti.
Melek Esendağlı, sanığın tasarrufunda bulunan uyuşturucunun miktarına dikkat çekerek, sanık Cengiz Deniz’in benzer suçlardan birçok kez yargılanarak hapis cezası aldığını belirtti. Sanığın 2012 yılından bu yana uyuşturucu madde kullanım bozukluğu sorunu yaşadığının altını çizen Esendağlı, sanığın yargılanmak için beklerken uslanmadan benzer suçlar işlemeye devam ettiğini, sanığın benzer suçlardan sabıkası oluşunun kararda etkili olduğunu söyledi. Başkan Melek Esendağlı sanık lehine ve aleyhine olan olguları değerlendirdikten sonra sanık Cengiz Deniz’i 3 yıl hapis cezasına mahkûm ettiklerini açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 06 Ekim 2017, 10:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474