banner564

16 kişi adalete havale

Başbakan Davutoğlu, Kobani eylemleri sırasında öldürülen Yasin Börü ve arkadaşlarının katil zanlılarının yakalandığını söyledi

16 kişi adalete havale
banner598
Başbakan Ahmet Davutoğlu, TOFAŞ tesislerinde, ABD'ye ticari araç ihracı dolayısıyla düzenlenen törene katıldı. Burada bir konuşma yapan Davutoğlu, Kobani eylemlerinin ekonomik istikrara etkisine değindi.
Yeni bir haberi de ileten Davutoğlu, Diyarbakır'daki eylemler sırasında öldürülen Yasin Börü ve arkadaşlarının katil zanlısı 16 kişinin yakalanarak adalete teslim edildiğini söyledi.
Davutoğlu'nun konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:
"Pazartesiden itibaren G-20 dönem başkanlığını üstlendik. Bu olağanüstü bir şey. Türk ekonomisi büyürken şirtketlerimizin kapasitesi de artacak.
Son 12 yılki performansımızın en sihirli anahtarı güven ve istikrardır. Yatırımcılar rasyonel aktörler olarak öngörülebilirliğe bakarlar.
Orta vadeli programda dengeli hedefler ortaya koyabilirsiniz. Ama önemli olan gelecek dönemde siyasi istikrarının sürüp sürmeyeceğidir.
Avrupa büyürken Türkiye'nin büyüyemesinde 16 ayda bir değişen hükümet vardır. Siyasi istikrar ekonomik istikrarla birlikte yatırımı teşvik etmenin en önemli anahtarıdır. Demokrasiyle birlikte gelen istikrar ekonominin anahtarıdır.
Yatırımcının önünü görebileceği sürdürülebilir yönetimle devam etmesi önemlidir. Verdiğimiz her söz seçim popülizmine girmeden siyasi istikrarı sürdürmeye kararlıyız. G-20'de siyasi istikrar ve bütçe disiplini de içinde olmak üzere önümüzdeki dönemde temel ilkelerimiz olacak.
Bir teşvik sistemi geçirdik. Türkiye'yi 6 bölgeye ayırarak yatırımları doğuya da götürmek istedik. Yeni teşvikler getirme çabasındayız. Doğu ve Güneydoğu'ya ciddi ilgi uyanmaya başladı. Kobani bahanesiyle yaılan eylemler hepimiz için dikkatle düşünülmesi gereken olaylardır. Gezi ve bu olayların getirdiği türbülans da kararlı bir tutum sergiledik. Kamu düzeninin korunmasının esas olduğunu hatırlatmak istiyorum. Gelirken son bir haber iletildi İçişleri Bakanımız tarafından; bu olaylar esnasında Diyarbakır'da katledilen Yasin Börü ve 3 arkadaşının katil zanlıları 16 kişi,  yakalandı ve adalete sevk edildi.

“Reformları sürdüreceğiz”
Sürdürülebilir kalkınma için siyasi ve ekonomik reformları sürdüreceğiz. Büyümenin kendisi kadar kompozisyonu da öne taşıyor. Büyümenin kompozisyonu üretime dayanmıyorsa bunun yol açacağı ciddi travmalar yaşanıyor. Hükümet olarak takip ettiğimiz husus; reel sektörün canlanması ve hamle içine girmesidir. Buradan tüm reel sektör temsilcilerine çağrıda bulunuyorum. Yatırımlarınızı Ar-Ge ile yapınız. Ar-Ge yatırımlarını artırmak istiyoruz. Nitelikli üretimi büyümemizin öncüsü yapmak zorundayız.

İhracata dayalı kalkınmanın sürdürülebilir olması lazım. Birçok sıkıntıya rağmen ihracatçılarımızın performansı olağanüstü. Biz yapısal dönüşüm programlarını gerçekleştirirken sanayi kuruluşlarımızın desteğine ihtiyacımız var."

Güncelleme Tarihi: 04 Aralık 2014, 09:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474