banner564

“5 değil 10”

Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz'a isabet eden kurşunlarla ilgili dikkat çeken bir iddia geldi

“5 değil 10”
banner598
 Zaman Gazetesi'nin haberine göre, şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın vücuduna 5 değil 10 kurşun isabet etti. Gazete , Florence Nightingale Hastanesi’nin verdiği adli raporu da yayınladı.
Zaman gazetesinin haberi şöyle: Olayın ardından en yetkili makamlar Kiraz’ın vücuduna 5 kurşun isabet ettiğini ve ameliyata alındığını açıklamıştı. Ancak kaldırıldığı Florence Nightingale Hastanesi’nin adlî raporuna göre, Kiraz’da 10 kurşun yarası tespit edildi. Yaralardan 3’ü baş, 6’sı göğüs, 1’i bacak bölgesinde…

“Savcı kalkan olarak kullanıldı”
Mermi yaralarının fazlalığı, hedef gözetilmeksizin ateş edildiğini gösteriyor. Rapordaki ‘sağ omuz ön yüzde 1, sağ omuz arka yüzde 2 kurşun girişi tespit edilmiştir’ ifadesi dikkat çekici. Bu, hem önden hem arkadan ateş edildiğini gösteriyor. Göğüs ve bacak bölgelerindeki 7 kurşun da ‘teröristler savcıyı kalkan olarak kullandı’ iddiasını güçlendiriyor. Raporda ayrıca, 20.56’da hastaneye getirilen Kiraz’ın bilincinin kapalı olduğu, solunum ve kalbinin durduğu belirtiliyor. Ölüm bilgisinin 23.00’te açıklanması, operasyonu başarılı göstermek isteyen siyasilerin zaman kazanma çabası olarak değerlendiriliyor.

Güncelleme Tarihi: 05 Nisan 2015, 09:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473