banner564

Eğitim Atina’da

Rum ordusunun SAT birliği güçlendirilecek

Eğitim Atina’da
banner598
   Rum Savunma Bakanı Hristoforos Fokaidis artık RMMO Deniz Kuvveti’nin ve seçkin “Su Altı Tahrip Komandoları Birliğinin” (SAT) gönüllü personel, yeni gemiler ve lojistik açıdan takviye edileceğini açıkladı.
   Politis “Deniz Kuvveti Personeli Yeni Silahlar İçin Yunanistan’da Eğitilecek” başlıklı haberinde RMMO Deniz Kuvveti Komutanlığı’nın çok yakında yaklaşık 15 paralı gönüllü personel alımına gideceğini, bunlardan bir kısmının Yunanistan’daki özel anti terör operasyonlarında eğitilmiş olduğunu yazdı.
   Habere göre bir Rum askeri kaynak bu kişilerin RMMO için önemli olduğunu, eğitimleri için zaman ve para harcandığından, değerlendirilmemelerinin yanlış olacağını söyledi. EPY sayısı da artırılarak Deniz Kuvveti’nde, bazıları da SAT birliğinde görevlendirilecek.
   Rum Savunma Bakanlığı, Deniz Kuvveti’nin geniş ölçekli takviyesi çerçevesinde, SAT birliği tarafından sahillerin ve karasularının denetimi maksadıyla kullanılmak üzere bir miktar küçük boyutlu sürat botu (hücumbot?) almak niyetinde. 
   Bunun paralelinde SAT tarafından eğitim ve operasyon için kullanılan Zodyakların (şişme bot) sayısı da artırılacak. Bu küçük botlar haricinde üç adet de açık deniz karakol gemisi alınacak ki bunun için 100 milyon Euro’luk bütçe ayrıldı. Yunanistan, İsrail, Fransa ve İtalya Güney Kıbrıs’a bu tür gemiler satmak istiyor. 
   RMMO Deniz Kuvveti’nden subay ve astsubaylar, satın alınacak gemilerde hemen görevlendirilmeleri için Yunanistan’a eğitime gönderiliyor. Bunun paralelinde 2015-2016 döneminde Yunanistan Deniz Harp Okullarına giriş yapan öğrenci sayısı da artırıldı. Yeni subay ve astsubaylar, alınacak yeni tip gemilerde ve bunların, modern teknoloji bilgisi gerektiren silah sistemlerinde görevlendirilecek. 

Güncelleme Tarihi: 05 Nisan 2015, 09:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473