banner564

Böyle devam etmeli

Fikri Toros başkanlığındaki heyeti kabul eden Talat, AB ile ilişkilerde Ticaret Odası’nın her zaman önemli bir rol üstlendiğini kaydetti

Böyle devam etmeli
banner598

2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Fikri Toros başkanlığındaki Ticaret Odası yeni yönetim kurulunu kabul etti. Talat kabulde yaptığı konuşmada, Kıbrıs’ta kalıcı barışa ulaşabilmek ve barışın yerleştirilmesi için gereken önemli adımlar için yapılacak çalışmaların çok önemli olduğunu belirtti. Talat ekonominin sadece işadamlarını değil, toplumun bütün bireylerini ilgilendiren bir konu olduğunu kaydetti.

Sermaye ve emeğin uyum içerisinde olmasının önemine işaret eden Talat, ekonomiyi bu uyumun genelinin oluşturduğunu söyledi.

Talat, Ticaret Odası’nın 2000’li yıllardan bugüne değişen ağırlıklarda çözümü destekleyen çizgide politika yürüttüğünü belirterek, AB ile ilişkilerde Ticaret Odası’nın her zaman önemli bir rol üstlendiğini kaydetti.

Mehmet Ali Talat, odanın bundan sonraki dönemde rolünün daha da artacağına işaret ederek, “Güney Kıbrıs’taki faaliyetlerimden benim edindiğim izlenim, Kıbrıslı Rum ve Türklerin çözüm dendiğinde aynı düşünmelerini sağlamak çözümün anahtarı olacaktır” dedi.

Herkesin bu sürece destek vermesi gerektiğini belirten Talat, kendisinin bu amaç doğrultusunda neler yaptığını anlattı.

 

Toros: Ortak metini destekliyoruz

Ticaret Odası Başkanı Fikri Toros da konuşmasında, yeni yönetim kurulunun, geleneksel görevlerinin yanı sıra içinde bulunulan kritik dönemde önemli rol oynamak istediğini söyledi.

Sadece müzakere sürecinin değil, AB uyum çalışmalarının da takipçisi olacaklarını ifade eden Toros, 2004 yılından bu yana odanın AB ile bir dizi ilişkinin uygulayıcısı olduğunu da belirtti.

Toros, KKTC’nin federal çözüm için ön hazırlığına ve AB müktesebatına uyum çalışmalarına katkı koymayı hedeflediklerini söyleyerek, 8 Şubat’ta imzalanan ortak metni de tamamen desteklediklerini kaydetti.

 

Talat bazı köyleri ziyaret etti

Öte yandan 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, geçtiğimiz günlerde, Alaniçi, Akova, Boğaziçi ve Sınırüstü köylerini ziyaret ederek vatandaşlarla sohbet etti, şikayetlerini dinledi.

Ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre, vatandaşlar Talat’a ekonomik sıkıntılardan bahsetti ve Kıbrıs sorunu ve müzakere süreciyle ilgili bilgi istedi.

Kuraklığın yakıcı sonuçlar doğurduğunu belirten vatandaşlar hükümetin soruna acil önlemler üretmesini istedi.

İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, vatandaşlara görüşme süreci ile ilgili şunları söyledi:

“Kıbrıs Sorunu artık olgunlaşmıştır. Ada denizlerinde gaz ve petrol bulundu. Güneydeki ekonomik kriz Rum toplumu liderlerini ve halkını rahatsız ediyor; giderek çözüm olursa bundan kurtulacaklarına yönelik inançları artıyor. Dolayısıyla bu olumlu anlayışı değerlendirmek lazım. Oyalanılırsa fırsat elden kaçabilir. Türk tarafı aktif olmalı ve soruna çözüm yönünde sürükleyici olmalıdır... Ama görüyoruz ki Sayın Eroğlu bizimle aynı kaygıları taşımıyor.

Güncelleme Tarihi: 18 Nisan 2014, 04:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474