banner564

Üst düzey kabul gördü

Özdil Nami, Ankara temasları çerçevesinde; Mevlüt Çavuşoğlu, Cemil Çiçek ve Ahmet Davutoğlu ile görüştü

Üst düzey  kabul gördü
banner598

KKTC Dışişler Bakanı Özdil Nami Ankara’daki temasları çerçevesinde Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve TC Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'yla bir araya geldi.

Nami görüşmelerinde Kıbrıs’ta devam eden müzekereler hakkında Türkiye Cumhuriyeti yetkilileriyle görüş alışverişinde bulundu.

Mevlüt Çavuşoğlu, Özdil Nami'yi kabulünde geçen hafta KKTC'de bulunduğu süre zarfında çok faydalı görüşmeler yaptığını hatırlatarak, bunlardan en önemlisinin de AB Bakanlığı ile KKTC Dışişleri Bakanlığı arasında imzalanan protokol olduğunu ifade etti.

Çavuşoğlu, bu protokol gereği KKTC'nin AB sürecinde kendilerine her türlü desteği vereceğini söyleyerek, "AB Bakanlığı olarak biz de uzmanlık desteği vereceğiz, karşılıklı tecrübelerimizi paylaşacağız, birlikte projeler oluşturacağız ve bu projelerin finansman kaynağını beraber oluşturmaya çalışacağız" diye konuştu.

Çavuşoğlu, Türkiye olarak adada devam eden barış sürecini de desteklediklerini yineledi.

 

Nami: İşbirliğimize çok büyük önem atfediyoruz

Dışişleri Bakanı Nami de, "AB Bakanlığı, KKTC'nin çalışmalarına daima destek vermiştir" diyerek, "Sizin bakanlığınız döneminde de bu desteğin artarak devam edeceğini görmek bizim için gerçekten büyük bir sevinç ve güven vesilesidir" ifadesini kullandı.

Adada çözüm sürecinde Türkiye'nin rolüne ilişkin bir soru üzerine Bakan Nami, Kıbrıs'ta bir Türk devletinin var olduğuna, egemen bir devlet olarak Türkiye tarafından da tanındığına işaret ederek, Kıbrıs'ta ya kapsamlı bir çözüm olacağını ya da mevcut devletin varlığını devam ettireceğini söyledi.

Nami, KKTC'nin Türkiye Cumhuriyeti ile her alanda işbirliğini geliştireceğini ve bu şekilde refah seviyesini artıracağını belirtti.

Güncelleme Tarihi: 18 Nisan 2014, 04:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473