banner564

Abe ile verimli görüşme

Başbakan Davutoğlu, “Japonya ile ticaret hacmimizin önce 5 milyar dolara, sonra da 10 milyar dolara çıkması hepimizin temennisidir” dedi

Abe ile verimli görüşme
banner598
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Japonya Başbakanı Shinzo Abe ile Dolmabahçe’de bir araya geldi. Burada konuşan Davutoğlu, “Önümüzdeki dönemde Japonya ile ticaret hacmimizin önce 5 milyar dolara, sonra da 10 milyar dolara çıkması hepimizin temennisidir” dedi. 
Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul’daki programları kapsamında Japonya Başbakanı Shinzo Abe ile Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde bir araya geldi. Programa Türk ve Japon iş adamları da katıldı. Türk-Japon ilişkileri konusunda değerlendirmelerde bulunan Davutoğlu, “Japonya bizim Doğu Asya’daki en önemli ticari ortağımızdır. 3,6 milyar dolar seviyesindeki ticaret hacmimiz ise bu anlamda çok daha ileri düzeylere getirilebilecek noktadadır. Önümüzdeki dönemde de bu ticaret hacmini önce 5 milyara, sonra 10 milyara çıkması hepimizin temennisidir. Değerli dostum Abe ile ekonomik ortaklık anlaşmasının bir an önce tamamlanması yönünde bütün müzakerecilerimizi talimatlandırma konusunda mutabık kaldık.” ifadelerini kullandı. 
“Japonya’nın Türkiye’deki yatırımı ve büyük projelere katılımı bizim için çok önemlidir.” diyen Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Marmaray’a Japonya’nın yapmış olduğu katkı tarihe geçecek niteliktedir. Sinop Nükleer Güç projesinde de yine iş birliği yapıyoruz. 7.20 Japonya’yı ve Japon yatırımcıları önümüzdeki dönemde Türkiye’de daha aktif bir şekilde görmek istiyoruz. Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nin kurulması genç nesillerimizin karşılıklı kültürlerimizi tanıması bakımından da çok önemlidir. 08.00 uluslararası konuyarda da çok yakın bir işbirliği içindeyiz. Binlerce kilometre mesafeye rağmen biz, Türkiye ve Japonya’yı iki komşu ülke gibi değerlendiriyor ve bu yakınlıkta kendimizi hissediyoruz.” 

‘Terör saldırısını lanetliyorum’
Fransa’da yaşanan terör olayını kınayan ve Fransa’ya taziyede bulunan Davutoğlu, Türkiye’nin her zaman teröre karşı olduğunu söyledi. Davutoğlu, bu konuda da şunları söyledi: “Dün terör saldırısında vatandaşlarını kaybeden Fransa’ya bir kez daha taziyelerimi sunuyorum. Teröre karşı omuz omuza olma konusundaki güçlü siyasi irademizi bir kez daha vurguluyoruz. Türkiye her zaman dünyanın neresinde olursa olsun ve hangi gerekçe ile olursa olsun teröre karşı mücadelede ortak tavır alma konusunda öncülük etmeye ve hür türlü katkıyı yapmaya devam edecektir. Bu terör saldırısını lanetliyorum, ayrıca önceki gün Japonya’da yaşanan deprem ve tsunami nedeniyle Sayın Abe’ye geçmiş olsun diyorum.”

Güncelleme Tarihi: 15 Kasım 2015, 09:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473