banner564

‘Paylaşmak istemiyorlar’

Başbakan Tatar, Kıbrıslı Rumlar ve ortaklarının Doğu Akdeniz’deki doğal zenginlikleri sahiplendiğini söyledi

‘Paylaşmak istemiyorlar’
banner598

 Başbakan Ersin Tatar, Kıbrıslı Rumlar ve ortaklarının Doğu Akdeniz’deki doğal zenginliklere sahip çıktığını belirtti. Tatar, bu zenginliklerin ortak paylaşımı konusunda komite kurulması önerisini de Rum tarafının reddettiğini anlattı.

Başbakan Ersin Tatar, “Ada etrafında bulunan zenginliklerde Kıbrıslı Rumlar kadar Kıbrıslı Türklerin de hakkı vardır” diye konuştu.
Başbakan Ersin Tatar, Türkiye Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Uluslararası İşbirliği Platformu tarafından İstanbul’da düzenlenen 10. Boğaziçi Zirvesi’ne katıldı.
UBP’den yapılan açıklamaya göre, Başbakan Tatar, “Yeni bir dünya düzenine doğru insan odaklı kalkınma: kapsayıcılık, teknoloji, etik ve yönetişim” başlıklı zirvenin açılış konuşmasını gerçekleştirdi.
Tatar, İngilizce olarak yaptığı konuşmada, Türkiye’nin Suriyeli mülteciler konusunda yaptığı fedakarlıktan bahsederek, Türkiye’nin bu konuda dünyaya bir rol model olması gerektiğini söyledi.
Güçlü ve zengin ülkelerin adil olmadığını ve bencil davrandığını ifade eden Tatar, dünya üzerindeki kaynakların adil bir şekilde paylaşılması gerektiğini belirtti.
Konuşmasında katılımcılara Kıbrıs ile ilgili bilgiler de veren Başbakan Tatar, Kıbrıs’ın ikiye bölünmüş bir ada olduğunu, kuzeyde Türklerin güneyde ise Rumların yaşadığını anlattı.
Tatar, uluslararası anlaşmalara göre Kıbrıslı Türklerle Kıbrıslı Rumların aynı haklara sahip olduğunu belirterek Kıbrıs üzerinde ve etrafındaki kaynakların iki halka eşit şekilde dağıtılması gerektiğini söyledi.
Kıbrıslı Rumlar ve ortaklarının Doğu Akdeniz’deki doğal zenginliklere sahip çıktığını belirten Başbakan Tatar, bu zenginliklerin ortak paylaşımı konusunda komite kurulması önerisini de Rum tarafının reddettiğini anlattı.
Başbakan Ersin Tatar, “Ada etrafında bulunan zenginliklerde Kıbrıslı Rumlar kadar Kıbrıslı Türklerin de hakkı vardır” diye konuştu. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473