banner564

Aday olmayacak

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener önce istifa etti, ardından vazgeçerek kurultaya gitme kararı aldı

Aday olmayacak
banner598

 İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Afyonkarahisar Kampı’nda seçim değerlendirmesi ve milletvekili listelerinden rahatsız olanların tepkilerinin ardından istifa etti. Kurmaylarının ikna çabaları üzerine Akşener, istifadan vazgeçerek olağanüstü kurultay kararı aldı. Akşener sosyal medya hesabından kongrede yeniden aday olmayacağını duyurdu. 

İddiaya göre, çalıştayın son gününde yapılan kapalı oturumda partililer arasında tartışma yaşandı. Partililer, Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçiminde Akşener'in izlediği siyaseti eleştirdi. Bunun üzerine çıkan tartışmalar büyüyünce Akşener, "istifa ediyorum" dedi. İddiaya göre, tartışmaların yatışmasının ardından Akşener, ikna edildi. 
Akşener sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ise şu ifadeleri kullandı: Parti tüzüğümüzün şahsıma tanıdığı yetki çerçevesinde seçimli kurultay kararı almış bulunuyorum. Kurultayda aday olmayacağım, aday olacak arkadaşlarıma başarılar diliyorum.

İYİ Parti Sözcüsü Aytun Çıray'dan açıklama
İYİ Parti Genel Sekreteri, Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray da sosyal medya hesabından konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Kendisi kararını söyledi. Ancak gerekirse delegeler iradesini ortaya koyar ve Sayın Meral Akşener'i aday gösterir. İYİ Parti'nin ve İYİ Partililerin Meral Akşener dışında bir lider ihtiyacı veya arayışı yoktur." diye yazdı.

Türkşen: İstifa filan yok
İYİ Parti'li Ali Türkşen sosyal hesabından konuyla ilgili bir paylaşımda bulundu
Türkşen mesajında, "İstifa filan yok sadece seçimli kongre kararı aldı sayın başkanımız. Herhangi bir sıkıntı yok. İyi parti yoluna aynı şekilde devam edecek." dedi.
İYİ Parti'de seçimli olağanüstü kongre 3 hafta içerisinde yapılacak.

Artçı deprem
Bu sırada bazı partililer sosyal medyadan "istifa açıklaması" yaptı.
15 Temmuz FETÖ darbe girişimi sırasında Ankara Emniyet Müdürlüğü önünde darbecilere karşı direnen Emniyet Müdürü Fatih Eryılmaz, İYİ Parti’den istifa ettiğini açıkladı. Eryılmaz istifa kararını twitter hesabından, “İYİ Parti'den istifa ediyorum. Gerekli açıklamayı daha sonra yapacağım” diyerek duyurdu. Eryılmaz, 15 Temmuz 2016 gecesi darbeye karşı verdiği mücadele sırasında ağır yaralanmıştı. Partinin kurucuları arasında yer alan Eryılmaz, 24 Haziran seçimlerinde Kayseri'den ikinci sıra adayı gösterildi ancak milletvekili seçilemedi.
İYİ Parti'de geçtiğimiz haftalarda sürpriz istifalar yaşandı. Balyoz kumpasında mağdur olan ve kamuoyunda Yörük Ali Paşa olarak bilinen Ali Aydın da geçtiğimiz hafta istifa etmişti.

Perde gerisinde yaşananalar
İYİ Parti’deki olağanüstü kongre sürecinin bilinmeyen detaylarına SÖZCÜ ulaştı. Kongrede seçim sonuçları değerlendirildi ve istenilen başarıya ulaşılmadığı belirtildi. 
Tüm konuşmaları dinleyen Akşener, kurultayın kapanışını yapmak için kürsüye çıktı. Konuşmasının sonuna doğru oldukça duygusallaştığı gözlenen Akşener, “Genel başkan olarak sorumluluk bana aittir. Bu durumda istifa etmem gerekir” dedi. Akşener daha sonra güçlükle kapıdan dışarıya çıkıp otomobiline binince, bu kez partililer aracın hareket etmemesi için otomobilin önüne yattı.

Gitmesin diye arabanın önüne yattılar
Partililer Akşener’in bölgeden ayrılmasını tamamen engellemek için otomobilin önüne ve arkasına araçlar getirip park etti. Genel başkanın otomobiline binmesine rağmen gitmesine engel olan partililer arasında ağlayanlar oldu.
Partililerin güçlü direnişi karşısında otelden ayrılamayan Akşener, aracından indi. Odasına çıkan ve yaklaşık bir saat dinlenen Akşener'i partililer büyük bir heyecanla bekledi. Bu arada partililer arasında da gerginlikler yaşandı. İYİ Parti eski gençlik kolları başkanıyla bir partili arasında yumruklu kavga yaşandı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473