banner564

AK Parti umutlu

Davutoğlu, Kılıçdaroğlu ve heyeti ile yaptıkları ön görüşmenin son derece samimi, dostane atmosferde geçtiğini söyledi

AK Parti umutlu
banner598
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu, koalisyon çalışmaları kapsamında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve heyeti ile yaptıkları ön görüşmenin son derece samimi, dostane atmosferde geçtiğini söyledi. 
7 Haziran seçimlerinden bu yana milletin verdiği mesaj üzerinden çok yoğun bir mutfak çalışmasına başladıklarını belirten Davutoğlu, gördükleri tabloda en önemli unsurun karşılıklı güvenin tesis edilmesi olduğunu, bu çerçevede bütün partilere iletilmek üzere usul çerçevesinde görüşlerin paylaşıldığını belirtti.
Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Merkezi'nin 12 katında 1+5 kişiden oluşan heyetlerin 1 saat 40 dakika kadar süren görüşmesinin ardından AK Parti Genel Merkezi'ne geçerek basın toplantısı düzenledi.
Koalisyon görüşmeleri için "Mutabık kalınmış bir koalisyonun müzakereleri değil bunlar." diyen Davutoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: "Bunlar, bir müzakere öncesinde, tarafların birbirini doğru anlamalarını temin edici ön görüşmeler. Bir yanlış anlaşılma varsa bunun giderilmesi, istikşafi, yani karşılıklı keşfetmeye ve muhtemel bir müzakere, bir hükümet ortaklığı müzakeresi başlayacak zemin varsa müzakere ondan sonra başlayacak. O da ikinci turda ortaya çıkacak bir durum. Usul bağlamında söyleyeceğimiz şey şudur, bizim hükümet kurma görevi esnasında yapacağımız müzakerelerde ilk tur yani bu hafta gerçekleşecek turlarda muhataplarımızla, genel başkanlarla ilk değerlendirmeler karşılıklı ilkesel duruşlar, bir anlamda psikolojik eşiği aşacak bir güven ortamının sağlanması hedeflenecek. Niyet ve irade konusunda hepimizin berrak, billurlaşmış bir düşüncede buluşması temin edilmeye çalışılacak." 
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve heyeti ile samimi ve dostane bir atmosferde görüştüklerini dile getiren AK Parti Genel Başkanı Davutoğlu, Ramazan’ın havasına uygun şekilde karşılıklı görüşlerini paylaştıklarını anlattı. Daha sonra usul konusunda CHP ve AK Parti’nin ilkelerini detaya girmeden konuştuklarını söyleyen Davutoğlu, Kılıçdaroğlu’nun da kendisi gibi güçlü bir hükümet kurulması vurgusunu yaptığını aktardı. Davutoğlu, bu çerçevede karşılıklı anlayış içerisinde görüşmelerin devam etmesi hususunu belirterek, ilk tur görüşmenin tarafların birbirlerini doğru anlamalarını temin edici ön görüşmeler olduğunu hatırlattı.

Güncelleme Tarihi: 14 Temmuz 2015, 09:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474