banner564

Mücadele yükseltilecek

İzzet İzcan, SYRIZA, HDP ve PODEMOS’un başarılarını şiar edineceklerini söyledi

Mücadele yükseltilecek
banner598
Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Başkanı İzzet İzcan, “Yunanistan’da SYRIZA, Türkiye’de HDP ve İspanya’da PODEMOS’un başarılarından şiar alarak ülke ve toplum için barış, çözüm, demokrasi diyen tüm örgütleri bir araya getirip, mücadeleyi yükseltmekle yükümlü olduklarını” belirtti.
İzcan yazılı açıklamasında, Yunanistan’da yapılan referandumda hayır çıkmasının Avrupa Birliği’nde (AB) deprem etkisi yarattığını belirterek referandum sonrası yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. 
İzcan, Yunan halkının dayatmalara karşı direndiğini, SYRIZA hükümetine destek vermeye devam ettiğini ve Alexis Tsipras’ın liderliğinin pekiştiğini ifade etti.
SYRIZA modelinin yalnız Yunan halkı için değil dünyada ezilen ülkeler ve halklar için bir umut olduğunu belirten İzzet İzcan, Yunanistan’da yakalanan bu ivmenin, Türkiye’de HDP ve İspanya’da PODEMOS’un başarılarının altında yatanın da solun farklı kesimlerinin hem sokak mücadelesinde, hem de iktidar kavgasında birlikte hareket etmeleri olduğunu kaydetti.
BKP’nin hem eylem birlikteliği, sokak mücadelesi, hem de iktidar kavgasında kendi dışındaki sol, yurtsever örgütlerle işbirliğinin önemine inandığını ve bunun için çalışmaya devam ettiğini vurgulayan İzcan, “Önümüzde SYRIZA, HDP, PODEMOS örnekleri bulunmaktadır. Biz bu örneklerden şiar alarak kendi ülkemiz ve toplumumuz için barış, çözüm, demokrasi diyen tüm örgütleri bir araya getirip, mücadeleyi yükseltmekle yükümlüyüz. Sokaktaki mücadele ve iktidar kavgası hep birlikte daha güçlü bir şekilde devam ettiği müddetçe ülkemiz ve insanımız için onurlu bir gelecek hazırlayabiliriz” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 14 Temmuz 2015, 09:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473