banner564

Akan kan durmuyor

1 Kasım sonrası terörle mücadele kapsamında şimdiye kadar 27 güvenlik görevlisi şehit oldu

Akan kan durmuyor
banner598
Türkiye'de 7 Haziran Genel Seçimi'nde koalisyon çıkmasıyla başlayan terör ortamı, 1 Kasım Genel Seçimi sonrası da devam ediyor. 1 Kasım sonrası terörle mücadele kapsamında şimdiye kadar 27 güvenlik görevlisi şehit oldu. 20 Temmuz-27 Ekim arasında ise 155 güvenlik görevlisi şehit olmuştu. AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, 1 Kasım gecesi "Artık ülkemize şehit gelmeyecek, o şehitlerimizden Allah razı olsun, o şehitlerimiz bize büyük bir emanet bıraktı." demişti.
7 Haziran'da yapılan genel seçimlerin ardından Türkiye'de terör olayları yeniden hız kazandı. Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde 20 Temmuz'da meydana gelen canlı bombanın patlamasıyla 33 kişi hayatını kaybetti, 103 kişi yaralandı. O tarihten bu yana neredeyse her gün güvenlik güçlerinin şehit olduğu haberi veya sivillerin ölümüyle ilgili haberler geliyor. Suruç'taki patlamadan bu yana en fazla ölümün yaşandığı olay ise Ankara'da gerçekleşti. İki ayrı bombanın patlamasıyla 102 kişi can verdi. 
20 Temmuz-27 Ekim arasında 155 güvenlik görevlisi şehit oldu. AK Parti'nin 1 Kasım Genel Seçimi'nde tek başına iktidarı kazanmasına rağmen terör olayları sürüyor. Özellikle Doğu ve Güneydoğu'da çeşitli illerde uygulanan sokağa çıkma yasaklarıyla şehir merkezlerinde çatışmalar hız kazandı. Terör örgütü PKK'nın şehir merkezlerine kazdığı hendekleri kapatmak için operasyon düzenleyen güvenlik güçlerine, teröristler karşılık veriyor. 1 Kasım-6 Aralık arasında yapılan operasyonlarda şimdiye kadar 27 güvenlik görevlisi şehit oldu. Bölgedeki gergin atmosfer sürüyor.

Şehitler uğurlanıyor
Öte yandan Şırnak'ın Cizre ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca düzenlenen silahlı saldırıda şehit olan astsubay Mehmet Burak Demirci'nin (24), cenazesi dün, Osmaniye'nin Düziçi ilçesinde toprağa verildi. Cenaze töreni sırasında şehidin yakınları güçlükle ayakta durabildi.
Ayrıca, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'lı teröristlere yönelik operasyonda şehit olan polis memuru Mustafa Katırlı'nın cenazesi, memleketi Kahramanmaraş'ta düzenlenen törenin ardından toprağa verildi.

Güncelleme Tarihi: 07 Aralık 2015, 09:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474