banner564

AKP’de fire yok

Meclis Araştırma Komisyonu 5'e karşı 9 oyla; Çağlayan, Bağış, Güler ve Bayraktar'ın Yüce Divan'a gönderilmemesine karar verdi

AKP’de fire yok
banner598
Sonucu merakla beklenen Meclis Soruşturma Komisyonu, eski bakanlar Zafer Çağlayan, Egemen Bağış, Muammer Güler ile Erdoğan Bayraktar'ın Yüce Divan'a gönderilmemesine karar verdi. 15 üyeli komisyonda 9 AKP’li, 4 CHP’li, 1 MHP’li üye bulunuyor. HDP'li Bengi Yıldız, çekildiği için oylamaya katılmadı.
Soruşturma Komisyonu Başkanı AK Parti Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü, yaklaşık 3,5 saat süren toplantının ardından alınan kararı basın mensuplarına açıkladı. Köylü, Komisyon'un 5'e karşı 9 oyla eski bakanların Yüce Divan'a gönderilmemesine karar verdiğini bildirdi. 
Köylü, "Gerekçelerini, kararımızda yazacağız. Her bakan ve her suçla ilgili olarak üyeler görüşlerini tek tek belirtti. Sonuç itibarıyla bu şekilde bir karar ortaya çıktı. Herkes, her bakan ve isnat edilen fiilleriyle ilgili görüşünü söyledi. Ona göre oylama yapıldı" dedi.
Bir gazetecinin "Üzerinizde baskı hissettiniz mi?" sorusuna Köylü, " Ne baskısı? Yukarısı serbest..." derken, "Manşetler atıldı, ilanlar verildi" sözlerine, "Ben sadece şunu söyledim; Çift taraflı havan atışları yapılıyor. Bu taraftan atılıyor böyle gidiyor,  oradan atılıyor böyle gidiyor. Biz aşağıdayız, o havan atışları bize sirayet etmiyor. Ne demek istediğimi anladınız mı?" karşılığını verdi.
Bundan sonraki süreçle ilgili sorulara karşılık Köylü, 9 Ocak'a kadar raporlarını TBMM  Başkanlığı'na sunmaları gerektiğini hatırlatarak, raporun TBMM Genel Kurulu'nda görüşüleceğini söyledi.

“Gerekçeli kararımızda belirteceğiz”
Şahsi kanaatinin sorulması üzerine Köylü, "Ben şu anda hiç şahsi değerlendirme yapmıyorum. Gerekçelerini  gerekçeli kararımızda belirteceğiz. Ayın 9'unda en geç vereceğiz. O zaman herkes gerekçesini orada görür, okur. Biz ayın 9'una kadar gerekçeli kararımıza göndereceğiz, muhalefet de muhalefet şerhini o zaman kadar verecek. Meclis Başkanlığı bunu 10 gün içinde bastıracak. Genel Kurul da 10 gün içinde bunu oylayacak" dedi.
Köylü, "Yüce Divan'a göndermeme kararınızdaki temel çıkışınız nedir?" sorusuna, "Bu bir iki kelime, beş cümle ile söylenecek bir şey değil. Gerekçesi çok. Bunun kararın gerekçesinde sayfalarca vardır" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 06 Ocak 2015, 09:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474