banner564

Doğal gaz fırsatı

Kanada şirketi, güneyde yatırım yapmak istiyor

Doğal gaz fırsatı
banner598
   TRU Group Inc USA & Canada İnşaat İşleri Danışmanı Edward Anderson, Güney  Kıbrıs'ın orta ölçekli doğal gaz kaynaklı üre gübresi gibi kimyasal üretim için iyi bir konumda olduğunu söyledi.
   Yapılan basın açıklamasında, TRU Başkanı Anderson'ın kimyasal veya orta ölçeli enerji-yoğun sanayi faaliyetlerinden elde edilen uygun doğal gaz inşasında yatırımcıların ilgisini araştırma amacıyla adada bulunduğu belirtildi.
   Basın açıklamasında, “Kurmayı planladığımız işin türü gelecek aylarda kesinleşecek. Ancak bu sadece mühendislik sağlayan bir kimyasal imalat şirketi şeklinde olabilir” denildi.
   Açıklamada, “Planlarının, Kıbrıs çevresinde araştırılan doğal gaz durumunda gelişen duruma göre önerilen tesislerden daha iyi bir seçenek olabileceği ve ekonomik olmayan sıvılaştırma veya doğal gaz ihracat boru hattı yerine geçebileceği, özellikle Kıbrıs'ın sanayi kullanıcılarına, özellikle doğal gaz kaynaklarının sınırlı olduğu kanıtlansa da daha rekabet edilebilir yüksek bir fiyat (tercihen GJ başına $4 veya 100 metreküp gaz başına $150) sağlanabileceği” ifade edildi.
   TRU Group Inc of USA & Canada'ya göre, Ekonomik bir LNG üretim tesisi için minimum 5 milyar tpyle karşılaştırıldığında 1.3 milyon tpy üre gübresi tesisi, yılda 0.8 milyar metre küp doğal gaz tüketiyor.
    Doğal gazın sanayi kullanımına ek olarak altyapıya daha fazla önem verilmesi, Kıbrıs'a en azından 0.5 milyar meetre küp doğal gaz kaynağının elektrik üretimi ve binaların doğal gazla soğutma/ısıtmalarında kullanılabilmesinin geniş biçimde uygulanabileceği, Kıbrıs'ta düşük enerji maliyetinin (turizm de dahil) ekonomik gelişmeye olumlu etkileri olacağı da kaydedildi.
    Edward Anderson, “Bir LNG tesisi kurulsun kurulmasın, uygun strateji yoğunlaşmasının her durumda doğal gazın yerel üretimini en üst düzeyde olması ve Kıbrıs'ın tam lehine olacak düşük maliyette olabileceğinden emin olunması gerekiyor” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 06 Ocak 2015, 10:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474