banner564

Erk: Anastasiadis bahaneler üretiyor

Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler (CTP-BG) Genel Sekreteri Kutlay Erk, dün katıldığı bir televizyon programında Kıbrıs sorununda yaşanan son gelişmeleri değerlendirdi.

Erk: Anastasiadis bahaneler üretiyor
banner598
Kutlay Erk, Kıbrıs sorununun çözümü için liderlerin masaya dönmeleri gerektiğini belirterek, “liderlerin masadan kaçma gibi bir lüksleri olmadığını, bir an önce müzakere masasına dönüp sorunun çözümü için efor sarf etmeleri gerektiğini” vurguladı.
Kutlay Erk, Kıbrıs’ta çözüm için çok geç kalındığını belirterek, “Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’ndan umutlu olmadıklarını, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in göreve geldiği ilk zamanlarda çözüm için umutlandıklarını fakat sonradan hayal kırıklığı yaşadıklarını” kaydetti. Erk, Anastasiadis’i bahaneler üretip masadan kaçmaya çalışmakla suçladı.
Erk, Kıbrıs Rum tarafının bahaneler üretip masadan kaçmasının artık yettiğini ve masaya dönmesi gerektiğini belirterek, Rumların münhasır ekonomik bölgede araştırma yapmaya devam etmeleri halinde yeni krizlerin olacağını, buna hiç gerek olmadığını söyledi.
Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in masaya dönmek için sunduğu koşulların yerine getirilebilecek koşullar olmadığını vurgulayan Kutlay Erk, bu koşulların yerine gelmesi halinde Türkiye Cumhuriyeti’nin Kıbrıs Cumhuriyeti’ni resmen tanımış olacağını, bunun da mümkün olmadığını belirtti.
Kıbrıs’ın güneyindeki siyasi partilerin tıpkı kuzeydeki partiler gibi liderlerine baskı yapmaları halinde Anastasiadis’in masaya dönebileceğini dile getiren Erk, bunun çok zor olduğunu belirtti. Rum Ulusal Konsey toplantısından müzakerelerle ilgili olumlu bir karar çıkmayacağını düşündüğünü kaydeden Erk, çıkacak olumsuz kararın, sürecin Kıbrıslılar dışında ilerlemesine yol açabileceğini vurguladı. 
CTP-BG’nin geçtiğimiz günlerde 44. yaşını kutladığını anımsatan Kutlay Erk, Kıbrıslı Türklerin en uzun yaşayan, halen faal olan ve faal olmaya da devam edecek partinin CTP olduğunu ifade etti. Erk, “Her türlü ateş çemberinden geçtik. Devrimci politikalarımızı geliştirdik, sapmadık. Emeğin en yüce değer olduğundan ve Kıbrıs’taki çözüm arzumuzdan asla vazgeçmedik. Üyelerimizi öldürdüler, partimize bomba koymak istediler. Yine de yılmadık. Kıbrıs’ın genelinde federalizmi bu kadar savunan tek parti CTP’dir. Bugün bizi çizgimizden sapmakla suçlayan partiler geçmişte birçok kez kapanıp açıldılar. Biz ise politikalarımız sayesinde ayakta kaldık” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 06 Ocak 2015, 10:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473