banner564

"Alçakça"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'in Mescid-i Aksa müdahalesine sert tepki verdi

banner598
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkmenistan ziyareti öncesinde açıklamalarda bulundu. İsrail'in Mescid-i Aksa'ya müdahalesine değinen Erdoğan, girişimi 'alçakça' olarak nitelendirdi. Konuyla ilgili Mahmut Abbas ve Halid Meşal ile görüştüğünü söyleyen Erdoğan, aynı şekilde BM Güvenlik Konseyi üyeleriyle de temasa geçeceklerini ifade etti.
"Bu tamamen tahrike dayalı bir olay" diyen Erdoğan, şunları söyledi:
"Mescid-i Aksa bizim için iki kıbleden birisidir. Sadece Arapları değil, tüm Müslümanları ilgilendiren bir şey. Bu barbarca girişim, alçakça girişim affedilir olamaz, bizim sessiz kalmamız mümkün değil.
Gerekli adımların hepsini atmak durumundayız. Aksi takdirde bu tahrikler, sadece Filistin ve Kudüs'te kalmaz. Yeniden intifada hareketleri başlayabilir ve dünyanın değişik yerlerinde farklı sıkıntıları yaşayabiliriz.
Temenni ediyorum ki İsrail yönetimi aklıselim ile bu işe el koyar ve Mescid-i Aksa yeniden müslümanlara kapılarını açar. Yoksa bölgede İsrail kendisi tek başına kalmanın ötesinde dünyada da aynı duruma talim edecektir."

'36. paralel çalışmalarımız sürüyor' 
Suriye'de yaşanan gelişmelere de değinen Erdoğan, 36. paralel üzerindeki çalışmalara devam ettiklerini söyledi.
Halep'teki hassasiyetlerinin Kobani'den daha önemli olduğunu söyleyen Erdoğan, "Burada bir şeyi özellikle ifade etmek lazım. Dikkatler bir tarafa yöneldiği anda Mescid-i Aksa olayı patlak veriyor. Burada bir planlama var, stratejik yaklaşım var. Üzerinde hassasiyetle durulmalı. Halep ile ilgili hassasiyetimiz, Kobani'den fazladır. Burada terör örgütünün girişimleri yanında rejimin de girişimleri var. Bölgeye hassasiyetleri olan ülkelerle görüşmelerimiz sürüyor. Bütün kuzey Suriye hattında hassasiyetimiz devam ediyor. Irak'taki hassasiyetimiz devam ediyor" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 07 Kasım 2014, 08:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474