banner564

AB Bilgi Merkezi düzenledi

22 Mart Dünya Su Günü dolayısıyla, Lapta ve Alsancak bölgesindeki su kaynakları etrafında yürüyüş yapıldı

AB Bilgi Merkezi düzenledi
banner598
Avrupa Birliği (AB) Bilgi Merkezi, 22 Mart Dünya Su Günü dolayısıyla Girne’de yürüyüş düzenledi. 
“Su için Yürü Yaşam için Yürü” temalı etkinlik Lapta ve Alsancak bölgesindeki su kaynakları etrafında yapıldı. 
Yürüyüş öncesinde BRT’ye konuşan AB Bilgi Merkezi İletişim Uzmanı Selen Mesutoğlu Altan, ülkede su kaynaklarının sınırlı olduğunu, bu yüzden su sıkıntısı konusunda bilinçlenmenin önemine işaret ederek, AB’nin su konusuna büyük önem verdiğini anlattı. 
Etkinliğe rehberlik yapan Çevre Mühendisi Cemaliye Özverel de, su konusunda somut adımlara ihtiyaç olduğunu belirterek, “Su konusunda devlet ve bireyler olarak bizler üzerimize düşeni yapmalıyız” dedi.
Yürüyüşte ayrıca su kaynakları, su verimliliği, ülkenin su tarihi, AB ve su konuları hakkında da katılımcılar bilgilendirildi.

Sahir: Su insanlığın ortak değeri 
Yeşil Barış Hareketi Başkanı Doğan Sahir de yayınladığı mesajda, her yıl bir temanın işlendiği "Dünya Su Günü"nde bu yıl “Su ve Sürdürülebilir Kalkınma” temasının belirlendiğini hatırlatarak, suyun insan hayatının en temel ihtiyaçlarından biri ve insanlığın en önemli ortak değeri olduğunu kaydetti.
Sahir, “Gelecek nesillere sağlıklı ve yaşanılabilir bir dünya bırakmak için hangi alanda olursa olsun doğal kaynakları bilinçli kullanmak; doğayla uyumlu, onun taşıma kapasitesini aşmadan yaşamayı öğrenmek ve öğretmek, israftan kaçınmak tüm bireylerin ortak ödevi olmalıdır” dedi.


Arter: Bırakılacak en önemli miras
Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter ise mesajında, bu yıl “Su ve Sürdürülebilir Kalkınma” teması ile kutlanan dünya su günü vesilesiyle yaşamın temeli olan suyun korunması ve tasarruflu kullanılmasının gelecek nesillere bırakılacak en önemli miras olacağını vurguladı.
Arter, Türkiye’den gelecek suyun ülkemiz açısından büyük önem taşıdığını belirterek, “Bu bilinçle hareket eden belediyemiz mevcut su dağıtım hatlarının sürekli onarım ve bakımını üstlenmekte ve şehrimizin yeni yerleşim bölgelerine, yeni su bağlantı hatları ile hayatın can damarı olan suyu ulaştırmaya devam etmektedir. Ürettiğimiz ve uyguladığımız projelerle her geçen gün büyüyen ve gelişen şehrimizin altyapısı, hem Türkiye’den gelecek su için hazır olacak, hem de temiz ve sağlıklı suyun tüm Gazmağusalılara ulaşmasını sağlayacaktır” dedi.

Aysal: Temiz su kıtlığı var…
İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Başkanı Seran Aysal da gün nedeniyle mesaj yayınlayarak, temiz su kıtlığının temelinde finansal sorunlar olduğu kadar esas belirleyici olanın ülke kalkınması adına doğal kaynakları acımasızca kirleten ve tüketen neo-liberal ekonomi politikaları olduğunu belirtti.
Seran Aysal, “Küresel ısınma neticesinde iklim değişiklikleri yine bu pazar ve aşırı kar hırsı ile yapılan çevre ve canlı varlıkları düşünmeyen liberal üretim ilişkileridir. Yaratılan çevre sorunları neticesinde kirlenen ve azalan temiz suya erişim reçetesi olarak da suların özelleştirilmesi önerilmektedir” ifadesini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 23 Mart 2015, 09:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473