banner564

Anlamlı mesaj

İşten atılan gazeteci, eşyalarını ayakkabı kutusuyla taşıdı

Anlamlı mesaj
banner598
İpek Medya Grubu’nda dün işten atılan 58 gazeteci, eşyalarını topladı. İş akdi feshedilenlerden Bugün gazetesi muhabiri Cihan Acar, eşyalarını iki ayakkabı kutusuna sığdırdığını söyledi. Bugün Gazetesi Haber Müdürü Erkan Acar da, “Türk medyasına örnek olacak şekilde farklı görüşte insanlar burada bir aradaydı. Ama yıkılıp gitti. Ona üzüldüm. Hayırlısı olsun!” dedi. 
İpek Medya Grubu’na 28 Ekim günü sabah saatlerinde polisin kapıyı kırarak yaptığı baskın ve el koymanın ardından çalışanlardan pek çoğu 4 günlük zorunlu izne çıkarılmıştı. İzne çıkarılan 58 personelin işine dün son verildi. İzni biten personele bina girişine alınan insan kaynakları odasında işten çıkarıldıkları yazılan evraklar imzalatıldı. İşten atılanlar, polis nezaretinde gazete içerisinde giderek özel eşyalarını topladı.
İş akdi feshedilen Bugün Gazetesi Haber Müdürü Erkan Acar, şu açıklamaları yaptı: “İnsan kaynakları evrakları imzalattı. Gerekli olan davaları açacağımızı şerh düşüp imzaladık. Meslekte 20. yılım, 2,5 yıldır burada haber müdürü olarak görev yaptım. Burası laboratuvar bir gazeteydi. Farklı görüşlerden insanlar vardı. İyi bir örnekti. Birçok farklı insan burada çalıştı, hayatımda unutamayacağım bir dönemdi. Ona üzüldüm. Belki de Türk medyasına örnek olacaktı buradaki farklılık. Ama o yıkılıp gitti. Hayırlısı olsun. Yapacak bir şey yok.” 

‘Başka bir ülkemiz yok bizim’
Bina çıkışında ‘Herkes sussa Bugün susmaz’ pankartıyla çıkan Bilal Şahin de, şunları söyledi: “Kayyum kararıyla bizi izne çıkarmışlardı. Bugün sabah zoraki iznimiz doldu görevimizin başına geldik. Ama girişte polisler yine bizi engelledi. Koruma odasında iş akdimizin feshedildiğini söylediler. Biz de yönetim kurulu karını istedik ancak vermediler. Buna dair tutanak tuttuk. Polisler eşliğinde odalarımızdan eşyalarımızı topladık. Hukuki süreci başlatıyoruz. İnşallah Türkiye’nin hukuk devleti olduğunu hepimiz görürüz. Birileri de görür inşallah.”

Güncelleme Tarihi: 04 Kasım 2015, 10:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473