banner564

Meclis karışamaz

Rum Hukuk Dairesi’nden hidrokarbon şirketi yönetim kurulu atamasına engel

Meclis karışamaz
banner598

   Rum Hukuk Dairesi’nin, Devlet Hidrokarbon Şirketi Yönetim Kurulu’nun atanma prosedürüne Rum Meclisi tarafından müdahil olunması veya prosedürün kontrol edilmesi hakkını engellediği bildirildi.

   Fileleftheros Gazetesi’ne göre, Rum Hukuk Dairesi’nin, yönetim kurulu üyelerinin Hükümet tarafından atanacağına ve Meclis’in, bu sürece müdahil olamayacağı gibi, genel kurul düzenlenmeden önce adaylarla ilgili bilgi dahi alamayacağına hükmetti.

    Meclis Ticaret Komitesi, önceki gün yapılan toplantısında, Rum Hukuk Dairesi’nin, hidrokarbon yataklarıyla ilgili yasa tasarısına ilişkin soruları yanıtladı.
   Rum Meclisi’nin hidrokarbon şirketinin bütçesi ve Rum Sayıştay tarafından yapılan denetlemelerin raporu konusundaki bilgilendirmelere engel konmadığı belirtildi.

Çevreciler Hareketi’nin endişesi


   Öte yandan Simerini Gzetesi ise, Levantin Havzası’ndaki doğalgazın Türkiye üzerinden taşınması planının, Rum Ekologlar ve Çevreciler Hareketi’ni “endişelendirdiğini” yazdı.
   Hareketin Basın Sözcüsü Eleni Hrisostomu, yaptığı açıklamada, bu konudaki seslerin giderek yükseldiğini, önce Amerikan Büyükelçi John Koenig, ardından da Kıbrıs’taki İngiliz Yüksek Komiseri Matthew Kidd’in, “Kıbrıs doğalgazının Türkiye üzerinden borularla taşınmasından” bahsettiğini ve bu açıklamaların kendilerini endişelendirdiğini söyledi.
   Hrisostomu ayrıca, Rum Hükümeti’nin bu konuda bir adım atması gerektiğini belirtti.


Güncelleme Tarihi: 30 Ocak 2014, 03:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473