banner564

Arınç: Kamu düzeni esas

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Haber Türk televizyonunda yayınlanan, "Gündem Siyaset" programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Arınç: Kamu düzeni esas
banner598
Arınç, Çözüm Süreci ve Cizre'de yaşanan olaylara ilişkin bir soru üzerine, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun göreve geldiği günden bu yana kamu düzenin esas olduğunu vurguladığını ve çözüm sürecinin siyasi amaçla yürütüleceğini söylediğini anımsattı.
6-8 Ekim olaylarında bu tavırlarını daha keskin olarak ortaya koyduklarını belirten Arınç, Cizre'de yaşanan olaylardan üzüntü duyduğunu ifade etti.
Arınç, bölgede son zamanlarda ırkçı tutum içerisindeki terör örgütü yandaşlarının, Cizre ve birkaç ilçeyi pilot bölge veya kurtarılmış bölge olarak tayin ettiğini aktardı.
Cizre'deki olayların sebeplerinden birinin 3 yıl önce Uludere Olayında 34 kişinin hayatının kaybetmesi olduğunu ifade eden Arınç, "Uludere Olayının bir komplo olup olmadığının" sorulması üzerine "Komplo değil, bunun tek sorumlusu var o da terördür" yanıtını verdi. 
Uludere’deki köylülerle de görüştüğünü aktaran Arınç, "Bu olayın suçlusu hükümet değil, asker de değil, bu olayın suçlusu terör. Siz teröre düşman olmalısınız ki budan sonra yeni Roboski'ler olmasın" dediğini aktardı.
Cizre'de yaşananlarının sebeplerinden birinin Uludere Olayı diğerinin de Kobani'de öldüğü iddia edilen kişilerin cenazesine yönelik provokasyon olduğunu söyleyen Arınç, olaylarda 3 kişinin öldüğünü, bundan da üzüntü duyduğunu ifade etti. 

Güncelleme Tarihi: 29 Aralık 2014, 09:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474