banner564

‘Askeri güç değil’

Türkiye ‘İslam ülkeleri koalisyonuna’ katılıyor

‘Askeri güç değil’
banner598
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Suudi Arabistan’ın öncülüğünde İslam ülkelerinin teröre karşı oluşturacağı koalisyonun terörle mücadelede askeri, istihbari ve ideolojik boyutun koordine edilmesi açısından önemli olduğunu belirterek, "Bunun bir askeri güç olmadığını buradan söylemem gerekiyor. Askeri güç oluşturulması gündemde değil" dedi.
   Bakanlıkta düzenlediği basın toplantısında soruları yanıtlayan Bilgiç, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun geçen hafta Roma’da Libya konulu Dışişleri Bakanları düzeyindeki toplantıya katıldığını belirterek, Bakan Çavuşoğlu’nun yarın Fas’ta, Libya’daki sürece ilişkin siyasi anlaşmanın imzaya açılacağı toplantıya da katılacağını söyledi. Bilgiç, Türkiye’nin Libya’da ulusal mutabakat hükümetini desteklediğini ve her koşulda barış isteyen Libya halkının yanında olduğunu vurguladı.
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun 18 aralık tarihinde New York’ta yapılacak Suriye konulu toplantıya katılmasının öngörüldüğünü belirten Bilgiç, Çavuşoğlu’nun 22- 23 Aralık tarihlerinde ise Türkiye-Azerbaycan-Gürcistan Dışişleri Bakanları Toplantısı için Gürcistan’a gideceğini söyledi.
   Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Bilgiç, teröre karşı Suudi Arabistan’ın öncülüğünde İslam ülkelerinin kuracağı koalisyona Türkiye’nin askeri destek verip vermeyeceğinin sorulması üzerine, Türkiye’nin PKK ve DAEŞ başta olmak üzere terör örgütleriyle mücadelesinin devam ettiğini hatırlatarak şunları söyledi:
    "DAEŞ ile mücadelede askeri ve istihbarat işbirliği önemli bir parçayı teşkil ediyor ama bunun dışında terörle mücadelenin ideolojik bir boyutu da var. Özellikle İslam’ın terörle özdeşleştirilmemesi ve anılmaması için bu çabaların koordine edilmesi gerekiyor. Bu çerçevede Suudi Arabistan'da yapılan toplantı bu üç ayağın koordine edilmesi açısından önemli."

Güncelleme Tarihi: 17 Aralık 2015, 11:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474