banner564

Bora: Zor günler unutulmayacak

Lefkoşa Serdarlarından Kemal Şemiler 43’üncü ölüm yıldönümünde kabri başında anıldı

Bora: Zor günler unutulmayacak
banner598
Lefkoşa Sancağı Serdarlarından, Çetinkaya Türk Spor Kulübü Başkanlarından Kemal Şemiler 43’üncü ölüm yıldönümünde Lefkoşa Mezarlığı’ndaki kabri başında anıldı.
Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği Genel Başkanı Yılmaz Bora, anma töreninde yaptığı konuşmada, Kemal Şemiler’in Lefkoşa’nın ikinci serdarı olarak göreve başladığı dönemde Kıbrıs Türk halkının zor şartlarda bulunduğunu anımsattı.
“O günkü koşullarda böyle bir görevi üstlenmek her babayiğidin harcı değildi” diyen Bora, Kemal Şemiler gibi serdarların önderliğinde omuzlanan ulusal davanın Kıbrıslı Türkleri bağımsızlığa taşıdığını kaydetti.
Konuşmasında, 1963–1974 yılları arasında yaşananlara işaret eden, Kıbrıslı Türklerin kuzeye kendi iradesiyle yerleşmediğini söyleyen Bora, “103 köyden kovulan, 30 bin göçmen manevi ve maddi değerlerini, hayallerini geride bıraktı” dedi.
Bugün, “uluslararası hukuktan” bahseden dünya devletlerinin o günlerde Kıbrıslı Türklerin yaşadıklarına göz yumduğunu kaydeden Bora, Türkiye’nin adadaki olaylara istemeden müdahale etmek zorunda kaldığını söyledi.
TMT’nin hiçbir zaman EOKA ile mukayese edilecek bir direniş örgüt olmadığını da vurgulayan Yılmaz Bora, “Kendini savunmak ve korumaktan öteye gitmeyen bu teşkilat hiçbir Rum kentine, köyüne saldırı düzenlemedi” dedi.

Kemal Şemiler’in torunu Kemal Ataman ise kısa konuşmasında törene katılanlara teşekkür etti.

Güncelleme Tarihi: 11 Ağustos 2015, 09:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473