banner564

Alagadi Plajı’nda yüze yakın kaplumbağa mavi yolculuklarına uğurlandı

Önemli bir tabiat olayı

Alagadi Plajı’nda yüze yakın kaplumbağa mavi yolculuklarına uğurlandı
banner598

 Kuzey Kıbrıs Turkcell ile Kaplumbağaları Koruma Cemiyeti’nin iş birliği içerisinde yıllardır sürdürdüğü “Kaplumbağalar Korumamız Altında” projesinin sonuncusu olan ‘Kaplumbağaları Denizle Buluşturma’ etkinliği önceki gün Alagadi Plajı’nda gerçekleşti. Etkinlik son 19 yılda olduğu gibi bu yıl da renkli görüntülere sahne oldu. Yoğun bir kalabalığın tanıklık ettiği etkinlikte yüze yakın kaplumbağa mavi yolculuklarına uğurlandı. Belediye Başkanı Cemal Erdoğan, Çevre Koruma Dairesi yetkilileri, Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Harun Maden, SOS Çocuk Köyü ve birçok gönüllünün katıldığı bu doğa olayı gün batımı ile gerçekleşti. Çeşitli derneğin ve Kuzey Kıbrıs Turkcell ailesinin de yer aldığı etkinliğe birçok farklı milletten gözlemci de eşlik etti.

Yoğun katılımla eşsiz bir gün
Kıbrıs’ın en önemli zenginliği olan kaplumbağalar nesillerini sürdürme mücadelesinde yeni bir yolculuğa çıkarken, bu önemli tabiat olayına pek çok gönüllü şahitlik etti.
Caretta Caretta ve Yeşil Kaplumbağalar için en önemli yumurtlama alanı olan Akdeniz sahili yavru kaplumbağalarla buluştu. 

Maden: Halkın duyarlılığı artıyor
Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Harun Maden, halkın çevreye olan duyarlılığının geçen yıla göre kat kat arttığını görmekten mutluluk duyduklarını söyleyerek, Turkcell olarak çevre ve doğal yaşamın korunmasını son derece önemsediklerini belirtti.
Kuzey Kıbrıs Turkcell’in kuruluşundan bu yana sürdürülebilir çevre bilinciyle hareket ettiklerine dikkat çeken Harun Maden, sadece maddi yönden katkıda bulunmak değil bunun devamını sağlamak ve destek olmanın önemini vurguladı.

Keço: Çalışmalarımız sürecek
Kaplumbağaları Koruma Cemiyeti Başkanı Kutlay Keço da konuşmasında ülkemizi ziyaret eden kaplumbağa nüfusundaki artışa dikkat çekerek, şunları söyledi:
“Adaya geldiğim 1975 yılından bugüne kadar kaplumbağalar için çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Kurulduğumuz günden bu güne de Çevre Dairesi ile çalışmalarımızı bu alanda sürdürmekteyiz. Halkımızın da giderek çevre gönüllüsü olması mutluluk vericidir. Gönüllüler ve Turkcell’in de bu çalışmalardaki önemli katkılarıyla bu projeyi yönetmekteyiz. Katılan herkese teşekkürlerimi sunarım.” 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473