banner564

Birlikte güldük

Başbakan Davutoğlu, Merkez Bankası Başkanı Başçı ve Ali Babacan hakkındaki iddiaları değerlendirdi:

Birlikte güldük
banner598
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı hakkındaki istifa iddialarını değerlendiren Başbakan Davutoğlu, "Bunlar spekülasyon. Bu iddialara Sayın Babacan ile birlikte güldük" dedi. Davutoğlu, A haber ve ATV ortak yayınındaki "Başbakan ile Gündem Özel" programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.
'Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Merkez Başkanı Erdem Başçı'nın istifa ettiğini dair haberler geldi. Bunlara karşı cevap Başbakanlık kaynaklarından geldi. İstifa oldu mu' sorusuna Davutoğlu, "Söz konusu değil" yanıtını verdi. 

“Özel bir açıklama yapmam gerekmez”
"Bu haberlerin ortaya atıldığı gün Sayın Babacan, benim herhangi başbakan yardımcımla görüşmem için herhangi bir özel ayarlama yapmam gerekmez. Son derece farklı bir konu için Resmi Konut'a gelmişti" diyen Davutoğlu, şunları söyledi: “
"Son derece farklı. Merkez Bankası ile ilgili değil, faizlerle ilgili değil. Başka bir konu, yine teknik, ekonomiyle ilgili bir konu. Bir grup arkadaşla bir değerlendirme yapmamız gerekiyordu. Ben çağırdım. Hemen birtakım yerler ve ben bunu spekülatörler olarak görüyorum açıkçası. Yani Türkiye ekonomisi üzerine spekülasyon yapan bazı çevreler, belki de o anda borsada ya da kurda yükselmenin ya da inmenin getireceği yerden menfaat uman bazı çevreler bir baktık böyle haber yaymışlar.” 

Güncelleme Tarihi: 04 Mart 2015, 09:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474