banner564

“Biz bu oyunu bozduk"

Başbakan Davutoğlu, Paris'teki saldırıyı yapanların, kimlerin piyonlarıysa en büyük zararı İslam'a verdiklerini belirtti

“Biz bu oyunu bozduk
banner598
AK Parti Genel Başkanı, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Paris'teki saldırıyı yapanların, kimlerin piyonlarıysa en büyük zararı İslam'a verdiklerini belirterek, "Bu saldırıyı yapanlar üzerinden İslam karşıtlığını körükleyenler Paris'te Müslümanların olmadığı bir resim istedi. Biz oraya gitmekle bu oyunu bozduk" dedi. Davutoğlu, AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Almanya temasları hakkında bilgi verdi. 
Berlin'de buluştuğu Türk vatandaşlarının, Paris'teki törene katılması nedeniyle teşekkürlerini ifade ettiklerini belirten Davutoğlu, şöyle konuştu:
"Açık söyleyeyim; kendilerine söyledim, burada Yüce Meclis'te de söylüyorum. Bu saldırıyı yapanlar, kimlerin piyonlarıysa en büyük zararı İslam'a vermişlerdir. Bu saldırıyı yapanlar üzerinden İslam karşıtlığını körükleyenler ise tam Müslümanların olmadığı bir resim istediler Paris'te. Öyle bir resim olsun ki hiç bir Müslüman lider olmasın. Dolayısıyla kendi o çağ dışı ırkçı, ideolojilerine sahip olanlara şöyle seslenebilsinler; 'Bakın Müslümanlar örtülü olarak bu saldırıyı sahipleniyorlar. Dolayısıyla bütün Müslümanlar kollektif bir suçun parçasıdırlar.' İşte adını anmaya bile tenezzül etmediğim bir büyük batılı medya patronu, 'aralarındaki cihatçılara temizlemedikçe bütün Müslümanlar suçludur' gibi bir tweet attığında, aslında bu mantığı yansıtmıştı. Biz oraya gitmekle bu oyunu bozduk. Kolektif suç anlayışı, Nazi hareketinin çıkmasına sebep olan anlayıştır. Biz insanların tümünün, doğuştan itibaren masum olduğuna inanırız. Daha sonra kendi tercihleri ve iradeleri ile yaptıkları seçimle iyi veya kötü olabilirler. Ama doğduğu anda, kim hangi dine mensup ana babadan doğmuş olursa olsun masumdurlar. Bizim kültürümüzde, medeniyetimizde kolektif suç isnadı yoktur. Ama maalesef geçmişte öylesine ideolojiler türetilmiş ki kolektif suç ihdas edilmiştir. Maalesef 11 Eylül sonrasında dünyada öyle bir hava estirdiler ki tam da belki o saldırıları yapanların istediği şekilde adı Muhammed olan, Ahmet olan, Ali olan, Hasan olan, Hüseyin olan sanki potansiyel suçlu gibi muamele gördü uzun yıllarca."
Başbakan Davutoğlu, Paris saldırısının arkasında Hz. Peygamber'in adını taşıyan herkese suç isnadı peşinde olan karanlık bir zihniyet olduğunu söyledi.

Güncelleme Tarihi: 14 Ocak 2015, 08:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474