banner564

“Biz yapıyoruz onlar bozuyor”

“Bu milleti bölmeye çalışanlar havasını alır” diyen Binali Yıldırım, son 13 yılda Güneydoğu’ya 34 katrilyonluk hizmet götürüldüğünü söyledi

 “Biz yapıyoruz  onlar bozuyor”
banner598

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Kahramanmaraş'ta düzenlenen Ulaştırma Çalıştayı'na katıldı. Bakan Yıldırım, ülkeyi bölmeye çalışanların havasını alacağını söyledi. Bakan Ünal ise Güneydoğu Anadolu Bölgesi illerine uygulanan pozitif ayrımcılığın sürdürüleceğini ifade etti.

Binali Yıldırım, Güneydoğu'da yaşanan terör olaylarına değinerek, ülkeyi bölmeye çalışanların havasını alacağını söyledi. Bakan Yıldırım, özyönetimin konuşulmasını bile zait olduğunu kaydederek, şöyle konuştu:
"Son 13 yılda biz, bugün yapıp yıktıkları Güneydoğu'ya 34 katrilyon hizmet götürdük, 5 bin kilometre bölünmüş yol yaptık. Biz yapıyoruz, onlar bombalarla çukura dönüştürüyor. Bunu da millet görüyor. Ama bilsinler ki bu millet ezelden evvele kardeştir, birdir, beraberdir. Bu milleti bölmeye çalışanlar da havasını alır. Hiç kimse bu milletin bölünmesi hayalini bile yapmasın. Özyönetim, özünde yönetim bunlar zırvadır, konuşulması bile zaittir. Kahramanmaraş bunun cevabını Kurtuluş Savaşı'nda vermiştir, gerekirse yine vermeye hazırdır. Onun için biz kardeşliğimizin daim olması için çalışacağız. Doğumuzu da batı'mızı da, kuzeyimizi de güneyimizi de kardeş bileceğiz. Nasıl yolları böldük hayatları kurtardıysak, yolları bölüp memleketi birleştireceğiz."

Ünal: Pozitif ayrımcılık sürecik
Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal ise, önceleri ihmal edilen Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki kentlerin artık ihmal edilmeyeceğini belirtti. Ünal, bölge kentlerine uygulanan pozitif ayrımcılığın sürdürüleceğini ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 24 Ocak 2016, 10:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473