banner564

Dimopulos kılıcı

Anastasiadis “Mülkiyet gibi karmaşık başlıklarda, zamanın toprak konusuna damgasını vurmasından kaynaklanan büyük zorluklar yaşıyoruz”dedi

Dimopulos kılıcı
banner598
Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis; Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin, Dimopulos kararında “içinde oturanın da hakkı var” şeklindeki kararının etkili olduğunu gizleyemedi. Anastasiadis, Fileleftheros gazetesi için kaleme aldığı makalesinde “Mülkiyet gibi karmaşık başlıklarda, zamanın toprak konusuna damgasını vurmasından kaynaklanan büyük zorluklar yaşıyoruz”dedi.
   Anastasiadis, yaşanan zorlukları şöyle özetledi
   “Müzakerelerin başladığı Mayıs 2015’ten beri Kıbrıs sorununun bütün yönleri müzakere masasına kondu, ancak bütün yönlerin aynı derecede görüşülmedi. Mülkiyet gibi karmaşık başlıklarda, zamanın toprak konusuna damgasını vurmasından kaynaklanan büyük zorluklar yaşıyoruz. Bunu, uluslararası mahkemelerin aldığı, kararları şekillendiren ve görmezden gelemeyeceğimiz kararlardan da saptıyoruz.” 
   Anastasiadis, buna karşın çözümün 2016’da başarılabileceğini söyledi ve “hiçbir çabayı yarım bırakmayacağız” dedi.
   Anastasiadis, 2016’nın yılların uzlaşmazlıklarının aşılabileceği olumlu bir yıl olabileceğine inanç belirterek, şöylededi:
    “Müzakere sürecinde faydalı ve önemli yakınlaşmalar kaydettik. Geçmişte varılan yakınlaşmaları benimsedik ve daha önce sunulan önerileri iyileştirdiğine inandığım yeni fikirler geliştirdiğimiz çözüm çerçevesine kattık.” 

Güncelleme Tarihi: 24 Ocak 2016, 10:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473