banner564

Siber son anda

Savaş yeri olduğu için Bağdat’taki toplantıya UBP’den katılan olmadı

Siber son anda
banner598
Bağdat'ta bugün başlayacak olan İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamentolararası Birliği (İSİPAB) 11. Konferansı’na davet edilen KKTC meclisi’nden 5 kişilik heyetin oluşturulmasında ciddi sıkıntılar yaşandı.
   Diyalog’un elde ettiği bilgilere göre, Türkiye Büyük Millet Meclisi heyetiyle birlikte Bağdat’a gidecek heyet için önceden 5 kişilik isim listesi istendi. Bağdat’ın kritik bir bölge olduğunu dikkate alan milletvekillerinin önemli bir kısmı davete sıcak bakmadı. Daha sonra CTP-DP ve TDP’den birer kişinin isimleri belirlendi. UBP ise, heyete dahil edecek adam bulamadı. Meclis Başkanı Sibel Siber’in ise heyete başkanlık etmeyi son anda kabul ettiği bildirildi. 
   Meclis Başkanı Siber başkanlığındaki heyette CTP-BG Güzelyurt Milletvekili Hüseyin Erçal, DP-UG Gazimağusa Milletvekili Fikri Ataoğlu ile TDP Gazimağusa Milletvekili Hüseyin Angolemli yer alıyor. 
   Heyet, bugün konferansa katılacak. Siber'in konuşması ise yarın gerçekleşecek.
   Meclis’ten yapılan açıklamaya göre, konferansta, İslam ülkelerindeki sorunların siyasi yollar, meclis kanalları ve yasalarla çözülmesi, Müslümanlar arasındaki birliğinin tesis edilmesi, yaşanan yoksulluk, Filistin sorunu ve Müslüman olmayan ülkelerdeki azınlıkların sorunları gibi konular ele alınacak ve ilgili komitelerce tartışılacak Siber başkanlığındaki KKTC Meclis heyeti, toplantıya katılan ülkelerin parlamento başkanlarıyla da görüşmeler yapacak.
   Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, İSİPAB toplantılarına gözlemci üye olarak iştirak ediyor.

Güncelleme Tarihi: 24 Ocak 2016, 10:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473