banner564

Çankaya turları

Başbakan Erdoğan, BBP Genel Başkanı Mustaf Destici ve DSP lideri Masum Türker ile görüştü

Çankaya turları
banner598

   Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Büyük Birlik Partisi'ni (BBP) ziyaret etti. 

   Erdoğan'ı, BBP Genel Merkezine gelişinde Genel Başkan Yardımcıları karşıladı. 

   BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'nin makamında basına kapalı gerçekleşen görüşme 1 saat 35 dakika sürdü. Görüşmede Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş da yer aldı. 

Görüşmenin ardından Destici, Başbakan Erdoğan'ı makam aracına kadar uğurladı. Erdoğan ve Destici bu sırada kendilerine bekleyen gazetecilere poz verdi. 

   Başbakan Erdoğan, gazetecilerin açıklama yapıp yapmayacağı soruları üzerine, herhangi bir açıklama yapmayacağını ifade etti. Erdoğan daha sonra kendisini bekleyen, 9 yaşındaki Muhammed Talha Çelik ve yürüme engelli 10 yaşındaki Roşhat Tosin isimli çocuklar ve anneleriyle bir süre görüştü. 

 

Parti karar verecek

 

   BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada,  "BBP'nin oyu ve oyunun üzerindeki sempati alanı, cumhurbaşkanını belirleyecektir. Biz, bunun da bilincindeyiz, idrakindeyiz. O anlamda öyle bir noktaya geldik ki yüzde 2'nin yüzde 49'dan büyük olduğu bir sürece geldik. Onun farkındayız, idrakindeyiz, ona göre doğru bir karar vereceğiz" dedi.

   "Bizim iki saate yakın görüşmemizin belki de 5 dakikası cumhurbaşkanlığı ile ilgili oldu" diyen Destici, görüşmede Muhsin Yazıcoğlu'nun vefatının da gündeme geldiğini, konuya ilişkin beklentilerini ifade ettiklerini söyledi. Destici, "Orada devletin onuru karlar altında kalmıştı. Hala o karların altından çıkarılamadı. Dolayısıyla da artık bunun o karların altından çıkarılması ve hukuk içerisinde bu konunun tüm şüpheler giderilecek şekilde aydınlatılması gerekildiğini, bu süreçte yaşanan tüm zaafiyetleri biz kendisine net bir şekilde ifade ettik, beklentilerimizi söyledik, taleplerimizi ilettik" diye konuştu. 

   AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dünkü temasları çerçevesinde  DSP Genel Başkanı Masum Türker'i parti genel merkezinde ziyaret etti.

 

Güncelleme Tarihi: 26 Haziran 2014, 04:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474