banner564

Çok sert konuştu

Başbakan Erdoğan “ Evlatlarımdan bir tanesi yolsuzluğa karşsın, evlatlıktan reddederim”dedi

Çok sert konuştu
banner598
 

Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, imam hatip liselerinin 100. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Burhan Felek Spor Salonu'nda düzenlenen, "100 yıllık Hikaye İmam Hatip" etkinliğinde konuştu ve çok sert mesajlar verdi.

   Çocuklarıyla ilgili iddialara dikkat çeken Erdoğan "Çok açık net söylüyorum. Benim evlatlarımdan bir tanesi böyle bir tane yolsuzluğa karışsın bir saniye yanımda tutmam evlatlıktan reddederim" dedi.    

   Erdoğan şöyle dedi:

   "4 çocuğum da imam hatipte okudu, oradan mezun oldular. Ben onlardan razıyım rabbim de razı olsun inşallah. Son zamanlarda evlatlarımla ilgili ana muhalefetin yaptığı çamur atma propagandaları, şunu çok açık söylüyorum; benim evlatlarımdan bir tanesi böyle bir yolsuzluğa bulaşsın bir saniye yanımda tutmam, evlatlıktan reddederim."

 

Konuşmadan notlar


-Biliyorum çok zulme uğradınız, ama sabrettiniz. Hiçbir zaman karamsar olmadık. Merhametlilerin en merhametlisinden ümidimizi kesmedik. Kaderin üstünde mutlaka bir kader vardır dedik. Direndik, mücadele ettik. Hiçbir şey yapamadığımız zaman seccadelerimize sığındık. Biz bütün tahriklere rağmen eline silah alanlardan, şiddeti bir çözüm olarak görenlerden olduk.
-Biz gizlenenlerden, sinsi bir virüs gibi bünyeyi işgal etmeye çalışanlardan olmadık.
 

-Burası bizim özyurdumuzdur, öz vatanımızdır. Biz bu toprakların bu evladı, biz bu ecdadın, aziz şehitlerin torunlarıyız. Biz 76 milyon hep birlikte bu toprakların sahibiyiz. Biz kendi vatanında, kendi toprağında, kendi milletine karşı şiddeti tenessül edenlerden asla olmayız, bunu onaylamayız.
 
-Biz siyaset yolu açıkken yerin altını, takkiyeyi, maskeleri tercih edenlerden olmadık, olmayacağız. Bizim mücadelemiz hak mücadelesidir, hukuk mücadelesi, demokrasi mücadelesidir. Bizim mücadelemiz, yeni Türkiye, büyük Türkiye mücadelesidir.
 
-Haklı olduğumuz bir mücadelede gayri meşru yollara tevessül edip halktan kopamayız.
 
-Hangi makamda olursak olalım, kibri gururu yanımıza yaklaştırmadık ve şunu unutmayacağız; Müslüman o kimsedir ki onun dilinden ve elinden tüm Müslümanlar emindir. Müslüman müslümana tuzak kuramaz, başka insanlara da tuzak kuramaz.

-İmam-hatipli olarak Fatih'in nesliyiz. O karadan gemi yürüttü. Biz de arabaları denizin altından geçireceğiz.

 

Güncelleme Tarihi: 18 Ocak 2014, 10:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474