banner564

Darbecilerin gözü döndü

Sakarya, Zonguldak, Afyonkarahisar ve Malatya'da düzenlenen gösterilerle, Mısır’daki idam kararı protesto edildi

Darbecilerin gözü döndü
banner598

   Sakarya, Zonguldak, Afyonkarahisar ve malatya'da sivil toplum kuruluşu üyeleri, Mısır'da 528 kişiye verilen idam cezasını protesto etti.

   Adapazarı Kültür Merkezi önünde toplanan ve döviz ile pankartlar taşıyan Sakarya Adalet Girişimi üyeleri, bir süre Mısır yönetimi aleyhine slogan attı.

   Özkan Yasin Güler, grup adına yaptığı açıklamada, Mısır'da askeri darbenin ardından Müslüman Kardeşlere yönelik baskı ve tehdit kampanyası başlatıldığını söyledi.

   Ülkede şimdiye kadar binlerce insanın hayatını kaybettiğini ve Batılı güçlerin bu durum karşısında sessizliğini koruduğunu vurgulayan Güler, "528 kardeşimiz hakkında verilen idam kararı da bütün hukuk kaidelerinin ve temel ahlakın ihlaliyle verilmiş bir karardır. Bu kararlar, darbecilerin gözü dönmüşlüğüne delil teşkil ediyor" dedi.

 

Zonguldak Madenci Anıtı

 

   Darbe karşıtı yazılar bulunan dövizler ile Muhammed Mursi'nin fotoğraflarını taşıyan Zonguldak Sivil Toplum Örgütleri Dayanışma Platformu üyeleri, Madenci Anıtı önünden yürüyüşe geçti.

Sloganlar eşliğindeki yürüyüşün sona erdiği Valilik önünde dua eden grup, sembolik darağaçlarını devirerek idam kararlarına tepki gösterdi.

   Grup adına açıklama yapan platform üyesi Emre Amir, haklarında idam kararı verilen 528 kişinin tek suçunun, seçilmiş hükümete karşı yapılan darbeyi protesto etmek için Adeviyye Meydanı'nda bulunmak olduğunu anlattı.

Platform olarak Mısır'da alınan kararı protesto edip idam cezası verilen masum 528 kişiye sahip çıkmak istediklerini ifade eden Amir "Onlar sanıyor ki biz sussak mesele kalmayacak. Halbuki biz sussak tarih susmayacak, tarih sussa hakikat susmayacak”dedi.

 

Afyonkarahisar İmaret Camisi

 

   Afyonkarahisar'da, İmaret Camisi bahçesinde toplanan ve bazıları kefeni temsil eden beyaz örtülere bürünen Sivil Toplum Kuruluşları Platformu üyeleri, Anıtpark'a kadar slogan atarak yürüdü.

Anadolu Gençlik Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Mevlüt Üyümez, grup adına parkta yaptığı açıklamada, Mısır'da halkın yüzde 52'sinin oyunu alarak cumhurbaşkanı seçilen Muhammed Mursi'nin, darbeye kadar geçen süreçte dikta döneminin fiili ve hukuki kalıntılarıyla boğuştuğunu söyledi.

 

Malatya Soykan parkı

 

   Malatya'da bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar, Mısır'da darbe karşıtı 528 kişi hakkında verilen idam kararını protesto etti.

   Soykan Parkı'nda toplanan grup, Mısır'daki darbe yönetimine tepki gösterdi. Temsili darağacı kuran ve kefen giyen gruptakiler, "İhvan'a selam, direnişe devam", "Katil Sisi, Mısır'dan defol" sloganları attı.

   Grup adına konuşan MAZLUMDER Malatya Şube Başkanı Kadir Yılmaz, "Dünya ülkelerini ve uluslararası organizasyonları, Mısır'da yaşanan darbeye ve katliamlara karşı hukuki ve ahlaki duruş sergilemeye, yaptırım uygulamaya davet ediyoruz" dedi.

Güncelleme Tarihi: 13 Nisan 2014, 03:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473