banner564

‘İnsaf dışı’

Erdoğan, Türkiye'ye yönelik çirkin saldırılarını devam ettiğini söyledi

‘İnsaf dışı’
banner598

   Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Ben her zaman söylüyorum, siyaset yapmak isteyen koltuğundan kalkar, cübbesini çıkarır, gelir siyasi partilerin çatısı altında siyasetini yapar. Ama bazı koltuklarda bazı cübbelerin içinde siyaset yapılmaz" dedi. 

   Erdoğan, Ambarlı İleri Biyolojik Arıtma Tesisi'nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, "yurt dışında bazı odakların, bazı çevreler eliyle özellikle de uluslararası medya aracılığıyla Türkiye'ye yönelik çirkin ithamlarda bulunduklarını ve çirkin saldırılarını devam ettirdiğini" söyledi.

Başbakan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

   "Bu paralel yapı, 17 Aralık'ta, 25 Aralık'ta darbe yapamadı. 30 Mart'ta Hükümet'i yıpratamadı. İçeride başarısız olunca dışarıdan Türkiye'ye yönelik saldırılarını yoğunlaştırdı. Belirli uluslararası çevrelerde, belli kişilerin, belli kalemlerin Türkiye aleyhine akıl almaz, insaf dışı mantık dışı iddiaları arka arkaya sıraladıklarını görüyoruz. Türkiye'yi teröre destek veren ülke gibi göstermeye çalışıyorlar. Türkiye'yi Suriye'deki insanlık dışı saldırıların sorumlusu gibi göstermeye çalışıyorlar. Ey paralel yapı! Senin 160 bin Suriyeli kardeşimizin ölümüyle ilgili gözyaşı döktüğün var mı? Senin Mısır'daki kardeşlerimizle ilgili gözyaşı döktüğün vaki mi? Marmara Gemisi'ndeki 9 şehitimiz ve o saldırıyla ilgili bir olumlu tümcen mümkün mü? Seni biz iyi biliriz. Senin hangi odaklarla çalıştığını da çok iyi biliyoruz. Tüm dünyada, mazlumların, mağdurların yanında olmak gibi bir dertleri yok bunların."

 

Bumerang gibi dönecek

 

   "Paralel yapı"nın Türkiye'de AK Parti iktidarını çirkin yollarla yıpratmanın gayreti içine girdiğini kaydedenErdoğan, ancak bunun "bumerang gibi" döneceğini ve kendilerini bulacağını anlatarak, şöyle devam etti:

   "Bu yazıların ne amaçla yazıldığını çok iyi biliyoruz. Bu operasyonların arkasında hangi hainlerin bulunduğunu çok çok iyi biliyoruz. Türkiye'yi hiç kimse terör örgütleriyle yan yana gösteremez. Bunu yapan kendi cahilliğini, kendi acziyetini ve kötü niyetini ortaya koyar. Suriye'deki insanlık dışı saldırılarla Türkiye'nin bağlantısını kurmaya çalışanlar sadece kiralık kalem olduklarını ispat etmekle kalırlar. Bu iddiaların Türkiye içinde alıcıları olduğunu da biliyoruz. Türkiye'den sosyal medya üzerinden, manşetler üzerinden bir algı operasyonu yapılmak istenirken bazılarının, bazı medya kuruluşlarının da bu saldırılarda maşa olarak kullanıldıklarını çok iyi görüyoruz. Milletim buna itibar etmedi, etmeyecek. Bu çevreler de kirli operasyonlarında asla başarı sağlayamayacaklar."

 

"Twitter vergi kaçakçısı"

 

   Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Twitter, Youtube ve Facebook gibi sosyal medyayı "bu operasyonlara alet oldukları için" eleştirdiklerini belirterek, şunları söyledi:

   "Kişilik haklarına saygı göstermedikleri için, kutsal değerlerimize, ortak milli değerlerimize saygı göstermedikleri için, yargı kararlarına riayet etmedikleri için, ulusal güvenliğimize yapılan saldırılarda alet oldukları için eleştirdik. Bugün de eleştiriyorum, yarın da eleştireceğim. Bunların özgürlükle alakası yok, bunun özerklikle alakası yok. Bunlar Twitter, Youtube, Facebook en başka birer uluslararası şirkettir. Bunlar kar amacıyla kurulmuş, para kazanan şirketlerdir. Aynı zamanda Twitter vergi kaçakçısıdır, bunların da üzerine gideceğiz. Her uluslararası şirket gibi bu şirketler de gelecek benim ülkemin Anayasasına, yasalarına, vergi kurallarına uyacak. Ama bunlarla ilgili verilmiş olan karara, yine söylüyorum bugün uyduk ama saygı duymuyorum. Başka ülkelerde nasıl belli kurallar içinde çalışıyorlarsa burada da belli kurallar içinde çalışacaklar."

 

Güncelleme Tarihi: 13 Nisan 2014, 03:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473