banner564

Arhun: Farkımız hizmetimiz

CapitalBank, dördüncü resmi şubesini Mağusa’da açtı

Arhun:  Farkımız  hizmetimiz
banner598

CapitalBank dördüncü şubesini, Gazimağusa'da, İsmet İnönü Caddesi, Salamis yolu üzerinde açtı. Açılışa Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif, Gazimağusa Belediye Başkanı Oktay Kayalp, birçok siyasinin yanı sıra, çok sayıda davetli katıldı.

Açılışta konuşan CapitalBank Yönetim Kurulu Başkanı Tekin Arhun, “Finansal piyasalarda denge ve istikrarın sağlanmasına yardımcı olarak, gençlerimize istihdam imkanı yaratıp, devletin iş yaratma yükünü de paylaşıyoruz. Bu sayede hem ülke istihdamına hem de gayri safi milli hasılasına katkıda bulunuyoruz.” dedi.

Bir yıl içerisinde toplam 2 buçuk milyon TL vergi ödeyerek ülke ekonomisine ve kalkınmasına destek sağladıklarını anlatan Arhun, “Sıfırdan bir banka kuruyor olmanın getirdiği zorlukların yanında, sağlam temellere dayanan, sürdürülebilir sağlıklı büyümeye uygun bir banka olmak yolunda çalışıyor ve kısa sürede bankacılık sektöründe hizmet farkımızı hissettireceğiz” ifadelerini kullandı.

 

Akaçalı: Mevduatlar yatırıma dönüyor

CapitalBank Genel Müdürü Mehmet Akaçalı konuşmasında, toplanan mevduatın, %85’ini yerel iç piyasalarda kredi olarak geri vererek, mevduatların yatırıma dönmesine ciddi katkı sağladıklarının altını çizdi.

Akaçalı, "Banka yönetimini  11 Temmuz 2012 tarihinde devraldıktan sonra  aktif büyüklüğümüz % 1275 artarak 16 milyon TL'den 204 milyona TL'ye, özkaynağımız %600 artarak 2 milyon 500 bin TL'den 15 milyon TL'ye, mevduatlarımız %1430 artarak 12 milyon TL'den 172 milyon TL'ye, kredilerimizi %7250 artarak  2 milyon TL'den 145 milyon TL'ye çıkarmış bulunmaktayız. Topladığımız mevduatın krediye dönüşme oranı %80'dir. Tahsili Geçikmiş Alacak (TGA) sektör ortalaması %7 iken bankamızda bu oran binde 7'dir" dedi.

 

Kayalp: Gelişime katkı yapacak

Açılışta kısa bir konuşma yapan Gazimağusa Belediye Başkanı Oktay Kayalp, kente böyle bir yatırımda bulundukları için CapitalBank yönetim kuruluna teşekkür etti. Böyle bir yatırımın Gazimağusa’nın daha hızlı gelişimine önemli bir katkı koyacağını söyleyen Kayalp, Mağusa’ nın can damarı olan cadde üzerinde yapılan bu yatırımın çok sevindirici olduğunu söyledi.

 

Kaşif: İstihdam için önemli adım

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif ise konuşmasında, Gazimağusa’ya açılan şube için yönetim kurulunu kutladığını söyledi. Böylesi yatırımların bölgedeki istihdamlara katkıda bulunacağının altını çizen Kaşif, Gazimağusa’nın en işlek caddesine böyle bir yatırım yapılmasının Gazimağusalılar için onur verici olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından Bayındırlıl ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif, Belediye Başkanı Oktay Kayalp ve CapitalBank Yönetim Kurulu Başkanı Tekin Arhun açılış kurdelesini kesti.

 

 

Güncelleme Tarihi: 13 Nisan 2014, 03:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474