banner564

Davutoğlu: BM gözlemci heyeti oluşturmalı

Bayramlaşma programları kapsamında Konya'ya gelen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Katar Dışişleri Bakanı Halid Bin Muhammed El-Atiyye ve Hamas Siyasi Büro Şefi Halit Meşal ile görüşme yaptığını belirtti.

Davutoğlu: BM gözlemci heyeti oluşturmalı
banner598
 Filistin tarafını suçlayarak ateşkesin bittiğini ilan etmenin doğru bir tavır olmayacağının altını çizen Davutoğlu, şunları kaydetti:
" Halit Meşal ve Halid Atiyye ile ayrı ayrı birer görüşme gerçekleştirdim. Tabii bu tür ateşkes durumlarında herkes kendisine ulaşan haberle değişik yorumlar yapıyor. Filistin tarafının açık ve kesin tespiti; ateşkesin İsrail'in özellikle ateşkes saati yaklaştıkça artırdığı operasyonlar sebebiyle doğan bazı çatışmalardan kaynaklandığını, ateşkesin bozulmasının ve 70'e yakın Filistinli'nin hayatını kaybetmesine neden olan ateşkes ihlallerinin yaşandığını, buna cevap vermek durumunda kaldıklarını ifade ediyorlar. Tabii önemli olan, şu anda ateşkes şartlarına süratle geri dönülmesidir. Sayın Meşal bu çerçevede kendilerinin İsrail'in ateşkesi bozmaması halinde ateşkese sadık olduklarını bize ifade etmişlerdir. Bu çerçevede de Filistin tarafından bir açıklama yapılacak. Herkesi aklı selime davet ediyoruz. Dünyanın gözü önünde bir halk her türlü tahrip edici silahla büyük bir zulme maruz kalıyor."

Güncelleme Tarihi: 02 Ağustos 2014, 08:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473