banner564

Muhalefete yüklendi

Erdoğan, "Bizim Gazze ile ilgileniyor olmamız, dışarda olduğu kadar içeride de birilerini çok ciddi şekilde rahatsız etti" dedi

Muhalefete yüklendi
banner598
Cumhurbaşkanı adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş’ta  Müftülük Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka hitap etti.
Konuşmasında Ortadoğu’da yaşanan gelişmelere işaret eden Erdoğan, "Bizim Gazze ile ilgileniyor olmamız, dışarda olduğu kadar içeride de birilerini çok ciddi şekilde rahatsız etti" dedi.  Erdoğan, şunları söyledi:
"Aynı şekilde Suriyeli kardeşlerimiz ile ilgileniyor olmamız, hem içeride hem dışarıda hem de maalesef Kahramanmaraş'ta birilerini rahatsız etti ve ediyor. Kahramanmaraş, muhacirin ve ensarın, Hazreti Ömer'in, Hazreti Halid bin Veli'nin, Hazreti Malik bin Ejder'in şehridir. Kahramanmaraş, Adıyaman'la, Gaziantep ile birlikte Ukkaşe Hazretlerinin şehridir. Kahramanmaraş, düşmanına karşı Sütçü İmam kadar yiğit, dostuna karşı Necip Fazıl kadar, Erdem Bayazıt kadar, Cahit Zarifoğlu, Aşık Mahzuni Şerif kadar müşfik bir şehirdir. Burası hem Eshab-ı Kehf'deki 7 yiğidin ve söz ustası 7 güzel insanın şehridir. Evlerini, yurtlarını terk etmek zorunda kalmış, kardeşlerine sığınmış, muhacir konumundaki Suriyeli kardeşlerime, biliyorum ki gerçek manada Kahramanmaraşlı el kaldırmaz, el uzatmaz, dil de uzatmaz. Kardeşlerim, şunu bilmenizi isterim ki Irak'ın umudu sizlersiniz, Suriyeli kardeşlerimizin yegane umudu sizlersiniz. Gazze'nin yegane umudu sizlersiniz. Balkanların, Kafkasyanın, Kuzey Afrika'nın, Ortadoğu'nun umudu sizlersiniz, bizleriz. Şu anda bütün mazlum halklar, bütün mazlum topluluklar, yüzlerini bize döndüler. Biz, onları yüzüstü bırakmayacağız. Ecdadımız, onlara nasıl çıktıysa biz de imkanlar ölçüsünde onlara sahip çıkacağız ve sahip çıkıyoruz. 81 vilayetin tamamına nasıl ulaşıyorsak, Türkiye'yi baştan sona nasıl imar ediyorsak, dünyanın heryerindeki mazlumlara, mağdurlara da ulaşıyor, büyük devlet olmanın gerektirdiği şekilde onların ellerinden tutuyoruz."

"Bunlar, ikiyüzlü"
Şu anda çok yoğun bombardıman altında dahi Türkiye'nin Türk Kızılayı, TİKA, AFAD, Anadolu Ajansı, TRT ve gönüllü kuruluşlarının Gazze'de olduğunu aktaran Erdoğan, Türkiye'nin Suriye'de Arap, Kürt ve Türkmenlerin yanında her türlü imkan ile olduğunu bildirdi. Türkiye'nin, bir dost ve kardeş eli olarak her imkan ile Irak'ta başta Türkmenler olmak üzere her herkesimin yanında olduğuna işaret eden Erdoğan, şöyle konuştu:
"Adana'da milli istihbarat teşkilatımıza ait tırlara hukuksuzca baskın yaptılar. Nereye gidiyordu o tırlar? Suriye'de Türkmen kardeşlerimize yardıma gidiyordu. Bu Pensilvanya çetesi, yargı, emniyet, TSK içindeki uzantıları yoluyla bu tırlara baskın düzenlediler. Şimdi de CHP, MHP, utanmadan, sıkılmadan çıkıyor, bizi Türkmenlere yardım etmemekle itham ediyor. Pensilvanya'ya sahip çıkan bu CHP, bu MHP... Adana'da tırların durdurulmasına sessiz kalan, işte bu CHP, bu MHP. Hem yardımın engellenmesine göz yumacaksın, hatta destek vereceksin hem de 'Türkiye Türkmenlere birşey yapmıyor' diyeceksin. Bunlar, ikiyüzlü, ikiyüzlü. Bunlar, hiçbir şey yapmazlar, bir şey yapılmasına da razı olmazlar."

Güncelleme Tarihi: 02 Ağustos 2014, 09:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474