banner564

“Demokratik istikrar sürecek”

Davutoğlu, “Herkes bilsin ki biz milletin temsilcileri olarak hesap sorma makamındayız” dedi

“Demokratik istikrar sürecek”
banner598
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısında yaptığı konuşmada, yıl dönümlerinin her zaman muhasebe için çok büyük bir imkan sunduğunu kaydederek, günlük ve anlık gelişmelerin ötesinde, soğukkanlı bir şekilde nereden gelindiğini, nereye gidildiğini anlayabilmek için bu yıl dönümlerinin bir vesile olduğunu ifade etti. Davutoğlu, şöyle devam etti:
"Geçen sene, 2014 Ocak ayındaki ilk grup toplantısını ve o günlerin Türkiye'sindeki tartışmaları gözler önüne getiriniz. O günlerde AK Parti Grubu ve Sayın Cumhurbaşkanımız, AK Parti Grubu'nun Genel Başkanı ve Başbakan olarak, hep beraber tam bir kadro halinde omuz omuza Türkiye'yi 2023'e taşıma hedefi yolunda bıkmadan, usanmadan çalışırken ki siyasetin esası budur, bir başka çevre, bir başka odak, iç ve dış koalisyonlar, Türkiye'ye karanlık bir yıl yaşatma çabası içindeydiler. Düşününüz, geçen sene bu vakitlerde biz TBMM'de çalışırken, ülkemizin her bir santimetrekaresinde faaliyet yürütürken, birileri de 19 Ocak'ta yapacakları tırlara yönelik operasyon çalışmaları içindeydiler. Şimdi bunların hepsi ortaya çıktı. Evet, gün hesap günüdür, gün hesap verme günüdür. Bir yıl içinde yapılan her türlü faaliyetin hesabını sorma günüdür. Herkes bilsin biz hesap sorma makamındayız. Millet olarak ve milletin temsilcileri olarak hesap sorma makamındayız."

"Sihirli kelime, demokratik istikrar"
 Ahmet Davutoğlu, son 12 yıl içinde Türkiye'nin yükselen bir güç haline gelmesindeki sihirli kelimenin "demokratik istikrar" olduğunu vurguladı.
Yalnızca "istikrar" demediğine dikkati çeken Davutoğlu, "Çünkü otoriter rejimler de istikrar sağlayabilir. Ortadoğu'da bazı rejimlerin, bazı şahsiyetlerin 30-40 yıl iktidarda kalmaları gibi. Bazı demokrasilerde de istikrar olmayabilir. 12 yıldır bizim en büyük başarımız, demokratik istikrardı. Dokuz kez milletin önüne gittik ve her seferinde daha büyük bir destekle milletimiz bize teveccüh gösterdi, iktidar verdi. İşin esası budur" diye konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 07 Ocak 2015, 09:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474