banner564

Denizler onu unutmayacak

Yelkenciler, Sadun Boro anısına Çanakkale Boğazı'na çiçek bıraktı

Denizler onu unutmayacak
banner598
Çanakkale İÇDAŞ Spor Kulübü yelkencileri, teknesiyle dünya turu yapan ilk Türk olan Sadun Boro'nun vefatı dolayısıyla Çanakkale Boğazı'na çiçek bıraktı.
İÇDAŞ Spor Kulübü Yelken Şube Sorumlusu Şehnaz Doğruyol, etkinlik öncesi yaptığı konuşmada, Boro'nun kulüplerini ziyaret ettiği günü asla unutmayacaklarını belirtti.
Boro'yu "dünya denizlerine imza atan, deniz aşığı bir insan" olarak nitelendiren Doğruyol, "Onun örnek mücadelesi çocuklarımıza rehber oldu. Vefatı, deniz sevdalısı olsun olmasın herkesi üzüntüye boğdu. Kendisini kısa süreli de olsa misafir ettik. Bizlere söylediği motive edici, onurlandırıcı sözleri İÇDAŞ ailesi olarak hafızalarımızda yaşatıyoruz" diye konuştu.
Daha sonra, Çanakkale Boğazı'nda yelken açan sporcular, Boro anısına denize çiçek koydu.

Limandaki ağacın yanına gömülmeyi vasiyet etti
Muğla'nın Marmaris ilçesinde tedavi gördüğü hastanede 87 yaşında hayatını kaybeden Türk denizci Sadun Boro'nun vasiyetinin, teknesini bağladığı İngiliz Limanı'ndaki ağacın yakınlarına gömülmek olduğu belirtildi. 
Gazeteci Can Pulak, Boro'yu bir ağabey ve baba olarak gördüğünü anlattı. Boro'nun İngiliz Limanı'nda teknesini demirlediği yerde bulunan ağacın yakınlarına gömülmek istediği yönünde vasiyette bulunduğunu bildiren Pulak, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bu bana ve sevdiklerine bir vasiyeti olmuştur. Bu vasiyeti yerine getirebilmek için dostları olarak çalışmayı başlattık. Gazeteci kardeşimiz Fatih Çekirge, bu konuda hükumetle temasa başladı ve gerekli girişimlerde bulundu. Bunun için Bakanlar Kurulu kararı gerekiyor. Umarım yakın bir tarihte Boro'nun bu son dileği yerine getirilecektir."
Boro'nun cenazesinin, Karacasöğüt Mahallesi'nde yarın ikindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından köy mezarlığında toprağa verileceği öğrenildi.

Güncelleme Tarihi: 07 Haziran 2015, 09:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474