banner564

Obama’yı eleştirdi

ABD’nin, Türkiye ile ‘sıcak ilişkilei’ PSEKA’yı rahatsız etti

Obama’yı eleştirdi
banner598
   “Kıbrıs Rum Mücadelesi Dünya Koordinasyon Komitesi” (PSEKA) Başkanı Philip Christopher, Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Türkiye ve  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan lehindeki tutumu nedeniyle eleştiride bulundu.
   Simerini gazetesinin haberine göre Christopher, PSEKA’nın geçtiğimiz günlerde yapılan yıllık toplantısında, tüm hayal kırıklıklarına ve problemlere rağmen Kıbrıs sorunundaki mücadeleyi sürdürdüklerini kaydederken, ABD’li yetkililerin Türkiye ve Erdoğan’ın sanki sihirli bir güce sahipmiş gibi davrandığını kaydederek, ABD’nin Güney Kıbrıs’taki Büyükelçisi John Koenig’in son açıklamalarına da atıfta bulundu.
   Christopher, çözümün anahtarının Türkiye’de olduğunu ve baskıların da oraya yoğunlaştırılması gerektiğini öne sürdü.
   Gazete, Demokrat Partili New Jersey Senatörü Robert Menendez’in de toplantıda konuşma yaptığını ve Mustafa Akıncı’nın seçilmesiyle oluşan iyimserlik havasına değinerek, her şeyi Türkiye’nin tutumunun belirleyeceğini söylediğini yazdı.
   Habere göre Menendez, “Günün sonunda fırsatı belirleyecek olan, bizim, Amerika Hükümeti’nin Ankara aleyhinde izleyeceği tutumla ilgili çabalarımızın sonuç verip vermeyeceğidir” dedi.

Güncelleme Tarihi: 07 Haziran 2015, 10:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473