banner564

Doğru yolu buldular

Kahramanmaraş'ta ‘kan davalı’ aileler Vali ve Müftü’nün de katıldığı bir toplantıda barıştırıldı

Doğru yolu buldular
banner598
 

   Elbistan ilçesinde iki aile arasında 3 yıl önce başlayan "kan davası" barış yemeğiyle sonlandırıldı.

İlçede 3 yıl önce meydana gelen silahlı kavgada Sait Ülger hayatını kaybetmesinin ardından Ülger ve Genç ailesi arasında kan davasına dönüşen husumetin son bulması için kentteki kanaat önderleri devreye girdi.

   Aile büyükleriyle bir araya gelen kanaat önderlerinin girişimleriyle sağlanan uzlaşmanın ardından ailelerin barışması için bir lokantada barış yemeği düzenlendi.

   Törene katılan Vali Şükrü Kocatepe, yaptığı konuşmada, Yunus Emre'nin "Gelin kardeş olalım, işi kolay kılalım, sevelim sevilelim, bu dünya kimseye kalmaz" sözlerini hatırlatarak, Allah'ın bu ülke insanına cennet gibi bir vatan bahşettiğini söyledi.

 

Hatadan dönülmeli

 

   Türkiye'nin dünyanın en gözde coğrafyası olduğunu vurgulayan Kocatepe, "Ama maalesef biz, 'insan beşer şaşar' misali hatalarla, bu cennet vatanımızı, ülkemizi ve şehrimizi cehenneme çevirebiliyoruz. Mutluluğu yaşayamayabiliyoruz. Hatalarımız sonucunda ortamı kendimiz karartıyoruz. Ama beşer şaşar denmiş. İnsan hatasız olmaz. Önemli olan insanın hatasını bilip bundan geri dönülmesi, hatadan ders alınması, bundan sonraki yaşantısı için de bir karar vererek huzur ve kardeşlik içinde barış içinde bundan sonraki ömrünü devam ettirmesi kararının vermesidir" diye konuştu.

 

Müftü de konuştu

 

   İl Müftüsü Muhammed Gevher ise Allah'ın Kur'an-ı Kerim'de emrettiği sulh için geldiklerini belirterek, "Bu iki aile, bu fertler, hayatının en zor işini yapıyor. Herkesin yapabileceği bir iş değil. Sabır ve sulh meselesi söylemede kolay. Kendilerini tebrik ediyorum" dedi.

Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun da hayırlı bir toplantıda bulunmaktan dolayı çok büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.

   Yemeğin ardından iki aile fertleri arasında barış gerçekleştirildi. Yemeğe İl Jandarma Komutanı Albay Coşkun Doğan, İl Emniyet Müdürü Metin Aşık, İlçe Garnizon Komutanı Binbaşı İbrahim Yazıcı, Emniyet Müdürü Barış Murat Başol ile Ülger ve Genç ailelerinin tüm fertleri katıldı.

Güncelleme Tarihi: 18 Ocak 2014, 10:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473