banner564

Durumları ciddi

İplik fabrikasındaki kömür kazanlarını temizleyen işçilerden 5’i, karbonmonoksit gazından zehirlendi

Durumları ciddi
banner598
Bursa’nın  Orhangazi ilçesinde bir iplik fabrikasında kömür kazanlarını temizleme çalışmaları sırasında karbonmonoksit gazından etkilenen 5 işçi, hastaneye kaldırıldı. Fabrikanın kazan dairesinde işçi olarak çalışan Adem Genç (24) , Raim Çoban (28) ve Mustafa Fırat Derebaşı (29), kömür kazanlarının bulunduğu bölümdeki büyük kömür silolarında temizlik yapmaya başladı. 
Bir süre sonra karbonmonoksit gazından etkilenen Genç, baygınlık geçirerek kömür silosunun içine düştü. Omzu kırılan işçiyi kurtarmak için müdahale etmek isteyen arkadaşı Çoban da baygınlık geçirip merdivenden yuvarlandı.
Mustafa Fırat Derebaşı'nın haber verdiği fabrika çalışanları Mustafa Can (46) ve Çağlar Çiçek (24), gazdan etkilenen arkadaşlarını silodan çıkarmak için bir süre uğraştı. Bu sırada onlar da silodan yayılan gazdan etkilendi.
İşçilerden sağlık durumları ciddiyetini koruduğu belirtilen Genç, Çoban ve Derebaşı ambulansla, diğer işçiler özel bir araçla Orhangazi Devlet Hastanesine kaldırıldı. İşçiler daha sonra Bursa merkezdeki hastanelere sevk edildi.

Güncelleme Tarihi: 17 Kasım 2014, 08:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473