banner564

Esaret başladı

Esenyurt’ta yakalanan ve hakkındaki tutuklama kararı mahkemece yüzüne okunan Deniz Seki, Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna götürüldü

Esaret başladı
banner598
Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirilerek hakkındaki tutuklama kararı mahkemece yüzüne okunan Deniz Seki, Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna götürüldü.
"Uyuşturucu ticareti yapmak" suçundan aldığı 6 yıl 3 ay hapis cezası Yargıtay Ceza Genel Kurulu'nca onanmasının ardından Esenyurt'ta yakalanan şarkıcı Deniz Seki, sabah saatlerinde Bakırköy Dr. Sadi Konuk Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi.
Kontrollerinin ardından İstanbul Adalet Sarayı'na getirilen Seki, kısa bir süre polis noktasında bekletildi.
Daha sonra Nöbetçi İnfaz Cumhuriyet Savcısı İbrahim Babur tarafından hakkındaki tutuklama kararı yüzüne okunan Seki, adliye içerisinde yakınlarıyla vedalaştı ve Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna götürüldü.
Deniz Seki ve adliye çıkışında bekleyen hayranları adliye çıkışında ağladı.
Adliye çıkışında Deniz Seki konuşmazken kardeşi Serkan Seki ise herkes öğrenene kadar mücadeleyi sürdüreceklerini ifade ederek, ''Çok yanlış biliniyor. Biz ne yaptığımızı ne yapmadığımızı çok iyi biliyoruz. Bu davanın gerçekten faili olması gerekenler geçmişteki tecrübelerimden de dayanarak şahane ifadelerle terayağından kıl çeker gibi kendilerini akladılar. Yavaş yavaş değil, hızlı hızlı hepsini deşifre etmek gerekiyor. Üzerime ne düşüyorsa yapacağım. İnanılmaz bir adaletsizlik var ama adalete her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gibi inanıyoruz. Mutlaka düzelecektir. Yalnız ne yaptığımızı ne yapmadığımızı biliyoruz, bir günde düzelecektir bunlar'' dedi.
Seki'nin avukatı Naim Karakaya da Deniz Seki'nin bugüne kadar beklemesinin iki gerekçesi olduğunu dile getirerek, ''Birincisi kendisinin suçsuz olduğunu düşündüğü için ve bunun bir gün bir yargı kararıyla test edileceğini inandığı için ortaya çıkmasını beklemiştir. İkinci gerekçesi ciddi anlamda sağlık riski vardır. Kanser riski vardır ve hayati risk oluşturmaktadır. Buna ilişkin raporlarımızı savcılığa sunduk. Ancak Adli Tıp Kurumu bu konuda olumsuz bir yanıt verdi. Bu hastalık ilerlemiştir. Bu süreçte kendisi daha iyi koşullarda bu sağlık engelini aşmak istemiş. Bir anlamda ameliyat olmak istemiştir. Ama bu konudaki başvurumuz ret olduğu için ve yakalamalı konumu gereğiyle sağlanamamıştır'' diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 17 Kasım 2014, 08:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474